Tuleeko paitoihisi pieniä reikiä? Ärsyttävän yleiseen ongelmaan on yksi olennainen ratkaisu

Muotibloggari Jenni Rotonen: Second hand -shoppailu on aarteenetsintää 8:39
Miten tehdään parhaat kirppislöydöt, ja mitkä vaatteet menevät nyt kaupaksi kovalla rahalla?

Paidoissakin kannattaa panostaa laatuun, jos haluaa niiden kestävän käyttöä, muistuttaa vaateyrittäjä Today-sivustolla.

Vaatteisiin ilmestyvät pienet reiät ovat tavallisesti seurausta hankauksesta. Esimerkiksi paidoissa reiät puhkeavat tyypillisesti alaosaan, jossa kangas hinkkaa esimerkiksi vyötä, farkkujen yläosaa tai erilaisia tasoja vasten. Lopulta hankaus saa kankaan hajoamaan.

Myös peseminen metallisia osia, kuten vetoketjuja tai hakasia, sisältävien vaatteiden kanssa voi tehdä reikiä paitoihin.

Lempipaidan ärsyttävä hajoamisen pääsyyllinen kuitenkin löytyy useimmiten kyseisestä vaatekappaleesta itsestään. Helposti hankauksesta hajoava paita on todennäköisesti valmistettu kankaasta, joka on tuotettu mahdollisimman halvalla,  sanoo urheilu- ja vapaa-ajan vaatteita valmistavan American Giant -brändin perustaja ja toimitusjohtaja Bayard Winthrop.

Winthrop suositteleekin ostamaan paitoja, jotka on tehty korkealaatuisesta puuvillasta. Pitkät kuidut, hyvin ommellut saumat ja jämäkkä tuntuma kertovat hyvästä laadusta. Jos paita jo alun alkujaan repsottaa saumoista ja tuntuu kertakäyttökamalta, ei se todennäköisesti ole ostamisen arvoinen.

Heikkolaatuisen paitaan tulevia reikiä voi ehkäistä muuttamalla alaosaansa. Joustava vyötärönauha, solmittava vyötärö tai leggingsit eivät kuluta paidan kangasta samalla tavalla kuin vyö tai farkkukangas.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Today, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat