Mainos

Tukholman salaisella klinikalla paljon asiakkaita

Tukholmassa sijaitsevan salaisen klinikan potilasmäärä on kaksinkertaistunut alkuvuosista. Klinikka palvelee laittomasti maassa oleskelevia.

Tukholmassa sijaitsee salainen lääkärinvastaanotto, jonne ei anneta osoitetta ääneen puhelimessa, vaan tekstiviestin välityksellä. Klinikka on auki kerran viikossa. Lääkäreiden ja sairaanhoitajien hoidettavana on potilaita, jotka asuvat maassa salaa.

- Tämä on kuin mikä tahansa terveysasema, mutta heillä on vähän enemmän psykosomaattisia oireita, koska heidän tilanteensa on äärimmäisen vaikea, kertoo klinikan lääkäri Johan Svedbrant.

Kymmenen vuotta sitten perustetun klinikan potilasmäärä on kaksinkertaistunut alkuvuosista. Tavallisia sairaaloita kartetaan paljastumisen pelossa. Myös lapsia tuodaan vastaanotolle entistä useammin, vaikka heillä on hoidossa täysin samat oikeudet kuin ruotsalaislapsilla.

Kaikkiaan Ruotsissa piileskelee arviolta 10 -12 000 käännytyspäätöksen saanutta.

Ruotsin tarjoama terveyden- ja sairaanhoito maassa laittomasti asuville on kuitenkin riittämätöntä. Tätä mieltä ovat Lääkärit ilman rajoja -sekä Lääkärit maailmassa -järjestöt, jotka yrittävät omien verkostojensa kautta auttaa käännytyspäätöksen saaneita tai muuten maassa laittomasti oleilevia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.