Mainos

Tukholman ryöstö kuin elokuvista

Vartiointiyritys G4S:n käteisvaraston katolle laskeutui hopeanharmaa helikopteri aikaisin aamulla, noin kello 6.15 Suomen aikaa. Västbergan teollisuusalueella Tukholman eteläosissa sijaitsevassa varastossa säilytetään rahaa ja arvopapereita.

Expressen-lehden haastatteleman poliisin mukaan katolle laskeutuneesta kopterista hyppäsi ulos kaksi ryöstäjää. He rikkoivat useita ikkunoita ja pääsivät näin sisään varastoon.

Silminnäkijöiden mukaan katolta kuului kolme räjähdystä, jonka jälkeen helikopteriin nostettiin useita säkkejä, todennäköisesti käteistä rahaa.

Helikopteri lensi paikalta muutaman minuutin kuluttua. Se suuntasi ensin etelään ja kääntyi sitten pohjoiseen. Aftonbladet-lehti kertoo, että kopteri on löytynyt hylättynä Arningesta parikymmentä kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Kyseessä on Bell-merkkinen helikopteri, jollainen ilmoitettiin aamulla varastetuksi.

Poliisin koptereita sabotoitu

Ryöstö oli tarkkaan suunniteltu, ja poliisi kertoo että sen omia helikoptereita oli yöllä sabotoitu lentokyvyttömiksi. Samoin varastoalueelle oli levitetty liikkumisesteitä poliisin työn vaikeuttamiseksi. Todennäköisesti varastoon on myös jätetty räjähteitä, joita on jouduttu purkamaan.

Varaston turvajärjestelyt ovat huippuluokkaa, ja poliisi epäilee, että joku tai jotkut vartiointiyhtiön työntekijät ovat sekaantuneet rikokseen.

(MTV3)

Muistatko vielä Turun raharyöstän vuonna 2007? Rahankuljetusauton ryöstössä naamioituneet miehet saivat saaliikseen huomattavan määrän euroja.

Katso Aino Huilajan juttu ja Kari Lumikeron raportti Tukholmasta (Seitsemän uutiset 23.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.