Mainos

Tukholman EU-kokouksella pitkä asialista

EU:n huippukokous on alkanut Tukholmassa. Kokousta on arvosteltu liiasta asiamäärästä.

Tukholman EU-kokouksesta odotetaan sekavaa, sillä EU-johtajien tulisi pohtia muun muassa suu- ja sorkkatautia, Makedonian kriisiä ja EU:n talouskehitystä. Kokouksen vieraiksi saapuvat Venäjän presidentti Vladimir Putin sekä Makedonian presidentti Boris Trajikovski.

Kokouksessa sovittiin tänään muun muassa Venäjän ympäristöhankkeiden lainaehdoista. Suomi osallistuu Pietarin jätevesipuhdistamon rahoitukseen 60 miljoonalla markalla. Myös Tshetshenian ihmisoikeustilanne puhutti Tukholmassa, missä Vladimir Putin puolusti Tshetshenian-politiikkaansa EU-johtajille.

Putin vertaisi Tshetsheniaa Makedoniaan ja korosti, että lännen olisi pitänyt toimia Kosovossa kuten VenäjäTshetsheniassa: riisua albaanisissit ajoissa aseista levottomuuksien ehkäisemiseksi.

Lipponen kiirehtii ruokavirastoa

Suomi ja Itävalta toivovat nopeaa päätöstä EU:n ruokavirastosta. Maat esittivät vaatimuksensa Tukholmassa. Pääministeri Paavo Lipponen vaatii, että viraston sijoituspaikka on ratkaistava viimeistään kesäkuussa Göteborgin kokouksessa. Myös Itävallan liittokansleri Wolfgang Schüssel yhtyi vaatimukseen.

Lipposen mukaan Euroopan suu- ja sorkkatautitapaukset korostavat sitä, miten tärkeää on saada päätös virastosta, jotta se voi aloittaa toimintansa. Virastoa tavoittelee muun muassa Helsinki.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.