Mainos

Tukalimmat yöt yhä edessä: Viikonloppuna kuumaa kuin Välimerellä

Korkeapaine pysyttelee Skandinavian yllä viikonlopun ajan. Sää jatkuu helteisenä ja pääosin aurinkoisena. Yöt ovat osassa maata trooppisen kuumia.

Helteinen sää jatkuu torstaina miltei koko maassa. Iltapäivällä ukkoskuurot viilentävät maan etelä- ja keskiosaa ja sisämaassa on kumpupilvisyyttä. Hellettä on Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

–  Meri- ja saaristoalueet ovat aurinkoisimmat. Kesän lämpöhuippu on rikkoutunut Salon Kärkässä, jossa mitattiin 31,6 astetta. Lukemat nousevat luultavasti vielä korkeammiksi, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa.

Perjantaina ja viikonloppuna kuuminta on maan etelä- ja keskiosassa. Päivittäin lämpötila voi kohota jossain yli 30 asteen. Pääosin päivät ovat aurinkoisia ja poutaisia, mutta yksittäiset sade- ja ukkoskuurot ovat mahdollisia.

– Lapissa sää muuttuu epävakaisemmaksi. Voimakkaat sateet ja ukkoset ovat mahdollisia ja lämpötila laskee 20 ja 25 asteen välille. Torniojokilaaksossa 30 astetta voi kuitenkin aluksi ylittyä, Mäntykannas sanoo.

Kuumia ja kosteita öitä

Etelä- ja Keski-Suomessa on päivittäin mahdollisuus trooppisille öille, jolloin lämpötila ei laske alle 20 asteen. 

–  Öisin kosteus on viikonloppuna myös hieman kasvamassa, mikä lisää tukaluutta. Erityisesti rannikko- ja merialueilla lämpötila voi pysytellä öisin jopa 21-22 asteessa ja ilmankosteus olla luokkaa 70-80 prosenttia. Tämä yhdistelmä tuntuu 26-27 asteelta, Mäntykannas selittää.

Ensi viikon yleiskuva on epävakaisempi, mutta helteet näyttäisivät jatkuvan ainakin maan etelä- ja keskiosassa.

Katso alta paikalliset sääennusteet!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.