Mainos

Tuhoisa räjähdys Tel Avivissa

Tel Avivissa tapahtuneessa pommi-iskussa on saanut surmansa kolme israelilaista ja iskun palestiinalainen tekijä. Haavoittuneita on kymmeniä.

Tel Avivissa tehtiin varhain aamulla pommi-isku, jossa sai surmansa kolme israelilaista ja iskun palestiinalainen tekijä, Israelin poliisi kertoi. Iskussa haavoittui lisäksi kymmeniä ihmisiä.

Keskikokoiseksi luonnehdittu pommi laukaistiin Tel Avivin rantakadulla Yhdysvaltain lähetystön lähellä sijaitsevan suositun ravintolan edustalla. Isku tapahtui vain muutama tunti sen jälkeen kun palestiinalaisten parlamentti oli ääriryhmien vastustuksesta huolimatta antanut tukensa uudelle hallitukselle.

Kuolonuhrien määrä olisi voinut olla huomattavasti suurempi, jos pommimies olisi päässyt sisälle ravintolaan. Paikalla ollut vartija kuitenkin esti aikeet, jonka jälkeen hyökkääjä räjäytti itsensä jalkakäytävällä. Vartija oli kuolleiden joukossa.

Radio: Isku oli yhteistyötä


Palestiinalaiset äärijärjestöt Hamas ja Al Aksan marttyyrien prikaatit ilmoittivat tehneensä iskun yhteistyönä, Israelin radio kertoi.

Yhdysvallat tuomitsi iskun tuoreeltaan yöllä ja määritteli sen siviilien murhaamiseen tähdänneeksi terrori-iskuksi. Valkoisen talon edustajan mukaan isku ei kuitenkaan horjuta Lähi-idän uuden rauhanaloitteen alkua. Myös palestiinalaisten edustaja, pääneuvottelija Saeb Erekat, sanoi palestiinalaishallinnon tuomitsevan kaikki iskut siviilejä vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Huomenta Suomi 30.04.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.