Mainos

Tuhoisa helikopteriturma Himalajalla

Kaksi ihmistä on kuollut helikopteriturmassa lähellä Mount Everestin perusleiriä. Veikka Gustafsson kommentoi asiaa MTV3:lle Nepalin pääkaupungista.

Mount Everest

Kaksi ihmistä on kuollut ja kuusi loukkaantunut, kun helikopteri syöksyi maahan lähellä Mount Everestin perusleiriä. Molemmat onnettomuudessa menehtyneet olivat nepalilaisia. Loukkaantuneiden joukossa oli myös saksalainen nainen.

Onnettomuus varjostaa Mount Everestin valloituksen 50-vuotisjuhlaa. Suomalainen vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson on tällä hetkellä Nepalin pääkaupungissa Katmandussa.

- Se on ollut täällä kaupungilla yksi päivän pääpuheenaiheista. Kaikki ovat siitä hieman suruissaan, että nyt tällainen tahra tuli tähän juhlaan, jota maailman mediat on kiitettävästi seuranneet.

Gustafssonin mukaan vastaavanlaisia kopterionnettomuuksia on kuitenkin sattunut alueella ennenkin.

- Olet itse joutunut todistamaan ihan samanlaisen tapauksen ihan samassa paikassa. Tosin kone oli vähän pienempi ja ketään ei menehtynyt.

Nepaliin on tällä viikolla kokoontunut satoja Mount Everestin valloittaneita kiipeilijöitä. Tänään he muistivat henkilöitä, jotka ovat vuosien varrella menettäneet henkensä yrittäessään huipulle.

- Se valitettavasti kuuluu näihin vuorikiipeilyhommiin, että on juhla tai ei, niin täytyy muistaa, että tähän kuuluu aina tietynlaisia riskejä. Niiden kanssa täytyy aina olla tarkkana riippumatta siitä mikä on muu tilanne.

(MTV3)

( Kymmenen uutiset 28.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.