Tuhoisa autopommi Espanjassa

Autopommi tappoi poliisin Espanjassa - poliisi löysi toisenkin pommin.

Autopommi-rajahti Espanjassa 21.01.2000

Vain muutama tunti sen jälkeen, kun yksi poliisi oli saanut surmansa autopommi-iskussa Espanjan Kataloniassa, poliisi löysi aamulla pommin autosta Gandian rannikkokaupungissa Valenciassa. Poliisi räjäytti pommin, joka oli asetettu rannan läheisyyteen pysäköityyn autoon.

Räjähdys tuhosi viisi autoa ja se rikkoi läheisten rakennusten ikkunoita. Molempien pommien asettajaksi epäillään baskien separatistijärjestöä Etaa. Ensimmäinen autopommi tappoi poliisin ja haavoitti kolmea Espanjassa viime yönä Suomen aikaa. Pommi räjähti hotellin edustalla olevassa autossa turistien suosimalla Costa Bravan alueella Pohjois-Kataloniassa.

Espanjan radion mukaan Eta varoitti poliisia molemmista iskuista etukäteen. Poliisin mukaan Rosasissa räjähtänyt auto oli varastettu Gandiasta.

Tämänpäiväinen uhri oli jo viides tänä vuonna ja 25. sen jälkeen, kun Eta ilmoitti lopettavansa aseleponsa Espanjaa vastaan vuonna 1999. Pommi-iskua edelsivät eiliset levottomuudet Pohjois-Espanjassa, jossa naamioitunut joukko oli yrittänyt sytyttää tuleen mm. pankkirakennuksia.
(STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat