Mainos

Tuhansien ihmisten jono elektroniikkaliikkeeseen - lumilinko halvalla

Suomalaiset ovat tunnetusti kilttejä jonottajia ja kiinnostuneita tekniikasta. Nämä kaksi piirrettä yhdistyivät Helsingin Jätkäsaaressa tänään, kun viihde-elektroniikkaliike Verkkokauppa.comin uuden myymälän avajaiset vetivät paikalle jättijonon. Ennen ovien avaamista paikalla oli noin 2000 ihmistä ja jonolla mittaa viitisensataa metriä.

Helsingin poliisista kerrotaan, että kaupan oma arvio asiakkaiden määrästä lähentelee jopa 20 000 henkeä, kun taas järjestyksenvalvojat arvioivat kävijöiden määräksi 5000-6000.

- Oikea määrä lienee tältä väliltä, arvioi komisario Jari Mäkiniemi.

Innokkaimmat asiakkaat odottivat ovien avautumista lähes vuorokauden ajan. Jonon alkupää oli väritykseltään varsin yhtenäinen, sillä kymmenelle ensimmäiselle kokonaan vaaleanpunaiseen pukeutuneelle oli luvattu Nokian N9-puhelin. Jonne Kauko oli sormenpäitään myöten pinkki, koska nuori mies oli maalannut vaatteensa vaaditun värisiksi - eikä turhaan.

- Jonotin 19 tuntia ja sain puhelimen! Meitä oli noin kaksikymmentä pinkkiin pukeutunutta, eli kaikilla ei ollut yhtä hyvä onni, Kauko kertoi puolen päivän aikaan.

Lumettoman maiseman keskellä jonottaneista moni oli paikalla lumilinko mielessään. Aamuviideltä jonoon tullut Robin Jansson säteili tyytyväisyyttä kuljettaessaan ostostaan parkkipaikkaa kohti.

- Tämä oli ensimmäinen kerta tarjousjonossa, mutta kyllä kannatti. Eihän sitä lunta vielä ole, eikä sitä tarvitse tullakaan. Lumilinko kuitenkin hyvä olla olemassa, mies naureskeli.

Silmiinpistävän moni jonottajista oli miehiä. Naisia edusti muun muassa Iona Maaranto, jonka oli tuonut paikalle elektroniikan sijaan rakkaus.

- Tulin päästämään jonossa olevan poikaystävän vessatauolle, enkä ajatellut oikeastaan itse ostaa mitään. En kyllä jonottaisi elektroniikan takia näin kauan, Maaranto päivitteli.

Ennakkoon poliisi ja Helsingin kaupunki varoittivat, että avajaiset saattavat ruuhkauttaa Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueen liikenteen pahasti. Ruuhkilta on poliisin mukaan kuitenkin vältytty.

- Kaikki on mennyt uskomattoman hyvin. Parkkitila on riittänyt ja moni asiakkaista on tullut paikalle julkisilla. Lähinnä normaalia perjantairuuhkaa oli illansuussa, kun Länsisatamassa tuli ja lähti laivoja, kertoo komisario Jari Mäkiniemi.

Myös sitkeä jonotus on poliisin mukaan sujunut mallikkaasti.

- Yllättävän rauhallisesti on jaksettu jonottaa, eikä etuilijoitakaan ole ollut. Liikkeen omat vartijatkin kertoivat, että häiriöitä ei ole ollut, Mäkiniemi kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.