Mainos

Tuhannet koululaiset pääsevät ilmaiseksi oopperaan

Kaikkiaan 7 000 seitsemäsluokkalaista saa pian lahjaksi ilmaisen oopperamatkan Helsinkiin. Suomen kulttuurirahasto kustantaa ensimmäistä kertaa koululaisten ja heidän valvojiensa matkoja eri puolilta maata Kansallisoopperaan.

Suurhankkeen syynä onn Suomen Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlat. Kansallisooppera tarjoaa myös opettajille koulutuksen, jonka avulla oppilasryhmät voivat ennakolta valmistautua oopperakokemukseen.

- Seitsemäsluokkalaiset ovat tottuneet katsomaan elokuvia. Oopperahan on kaikkia samoja elementtejä, mutta tämä tapahtuu vain livenä, toteaa Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

- Ajattelimme, että tämä on juuri se ikä, jolloin nuorten on helppo päästä sisään oopperaan eli ei liian nuori eikä liian vanha, sanoo yliasiamies Antti Arjava Suomen Kulttuurirahastosta.

Kaikki Suomen koulut voivat ilmoittautua mukaan Kansallisoopperan verkkosivuilla 1. syyskuuta mennessä. Oopperaan pääsevät koulut valitaan sen jälkeen tasapuolisesti eri puolilta Suomea arvonnalla.

Kokonaan koululaisille on varattu kolme Jukka Linkolan uuden Robin Hood -oopperan esitystä ja yksi Sevillan parturin esitys kevätkaudella 2011. Lisäksi koululaisille on varattu omat kiintiönsä Taikahuilun, Isän tytön, La Cenerentolan, Il tritticon, Reininkullan ja Boris Godunovin vuoden 2011 esityksistä.

(MTV3)

Katso Merja Sundströmin juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.