Mainos

Tuhannet ihmiset menneet töihin Bagdadissa

Merkkejä tavalliseen elämään palaamisesta on alkanut näkyä Irakissa. Myös avustusjunayhteyttä on kokeiltu tänään.

Irakilainen mies korjaustöissä.

Bagdadissa tuhansia irakilaisia on ilmaantunut työpaikoilleen kauppoihin ja virastoihin Yhdysvaltain joukkojen kehotuksesta. Liikennepoliiseja on näkynyt kaduilla selvittämässä kaupungin liikenneruuhkia.

Toiseksi suurimmassa kaupungissa Basrassa oppilaat ja opettajat repivät tänään alas maan syrjäytetyn johtajan Saddam Husseinin kuvia samalla, kun koulut avasivat ovensa ensimmäistä kertaa sodan alkamisen jälkeen.

Yhdysvaltain merijalkaväki on alkanut vetäytyä Bagdadista, ja tilalle on tullut muita amerikkalaisjoukkoja, joiden tehtävänä on valvoa järjestystä ja järjestää peruspalveluja.

Avustusjuna koematkalla

Irakin eteläosassa olevat brittijoukot ovat käynnistäneet uudelleen junaliikenteen Umm Qasrin satamakaupungista kohti Basraa. Tarkoituksena on, että yhteyttä voitaisiin jatkossa käyttää avun kuljettamiseen muualle Irakiin.

Tänään tehty koejunamatka eteni vain 30 kilometriä kohti määränpäätä, sillä turvallisuustilanne on yhä liian epävarma koko 50 kilometrin mittaisen matkan tekemiseen.

Tähän mennessä pieniä määriä apua

Tuhansia tonneja ruoka-apua odottaa jakelua Umm Qasrin satamassa. Brittijoukkojen edustajan mukaan toiveena on, että ruokaa ja muuta apua voitaisiin jatkossa kuljettaa junalla Basran lisäksi ainakin Bagdadiin asti. Basraan junan toivotaan voivan edetä ensi viikon lopulla.

Irakiin on tähän mennessä saapunut pieniä määriä apua Jordaniasta, Iranista, Kuwaitista ja Turkista. Liittouman mukaan Umm Qasrista, jossa on suuri satama ja isot varastotilat, voitaisiin kuitenkin tehdä ruuan, veden ja lääkkeiden jakelun keskipiste.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.