Mainos

Tuhannet britit kuolleet influenssaan

3 200 ihmistä on jo menehtynyt influenssaan, ja Britannian sairaaloilla on vaikeuksia hoitaa potilaita runsaan ylikuormituksen vuoksi.

Maan terveysviranomaiset kertoivat eilen, että sairaalat ovat täynnä potilaita, eikä lisää voida ottaa. Ongelma on suurin Lontoon alueella. Terveysviranomaisten mukaan pahin influenssahuippu on kuitenkin ohitettu. Influenssa on tappanut 3 219 ihmistä aikavälillä 4-11.1. Joulukuun viimeisellä viikolla hengityselinsairauksiin kuoli 2 183 ihmistä.

Terveysviranomaiset sanovat, että vielä ei kuitenkaan voida puhua epidemiasta. Epidemian ollessa kyseessä influenssatapauksia pitäisi olla 400 kappaletta sataatuhatta ihmistä kohden. Pahin influenssaepidemia koettiin Britanniassa kolme vuotta sitten, jolloin yhden viikon aikana kuoli 5 000 ihmistä.

Professori David Bennett lontoolaisesta sairaalasta kertoi BBC:lle, että tilanne sairaalassa on pahin hänen kokemansa. Hän sanoi myös, että Britannian sairaalat eivät selviä tilanteesta niin hyvin kuin muut hyvinvointivaltiot selviäisivät vastaavassa tilanteessa. Koko maan sairaalat ovat pulassa, sillä tila ja henkilökunta eivät riitä influenssa- eivätkä muidenkaan potilaiden täysipainoiseen hoitoon.
(BBC-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.