Mainos

TT:n Koroma: Talous heikkenee selvästi

TT:n Johannes Koroma varoittelee edessä olevasta talouden taantumasta. Hänen mielestään se pitää ottaa huomioon myös tänään alkavassa budjettiriihessä.

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton toimitusjohtaja Johannes Koroma varoittaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että talouden laskusuhdanteesta tulee vakavampi ja pidempi kuin moni haluaisi myöntää.

Koroman mukaan minkäänlaista kriisiä ei kuitenkaan ole näkyvissä.

Koroma ihmettelee joidenkin poliitikoiden ja talousennustajien optimismia. Merkit talouden heikkenemisestä ovat Koroman mielestä olleet selvät jo pitkään.

Tänä vuonna kokonaistuotanto ei ole enää noussut, ja teollisuustuotanto on laskenut vuoden 2000 alun tasolle. Teollisuudessa taantuma on tosiasia ja näyttää vahvasti siltä, että koko vuoden teollisuustuotanto jää heikommaksi kuin viime vuonna. Loppuvuodesta ei ole näkyvissä piristymistä.

Hallitus kokoontuu tänään budjettiriihen. Koroma sanoo Helsingin Sanomissa, että budjetintekijöiden oletukset työllisyyden kohentumisesta vielä ensi vuonna ovat perusteettomia.

TT julkistaa tänään suhdannebarometrin, joka on synkempi kuin aiempi. Koroman mukaan nyt puhutaan pitempijaksoisesta taantumasta kuin tähän asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.