Mainos

Tshetsheenitaistelijat valtasivat kylän

Arviolta 2000 tshetsheenitaistelijaa on ottanut haltuunsa Tshetshenian itäosassa sijaitsevan Nozhai Jurtin kylän, kertoi uutistoimisto Interfax tänään sotilaslähteisiin viitaten. Venäjä ilmoitti jo tammikuussa vallanneensa kylän. Interfaxin haastattelemien lähteiden mukaan kylän ympärille rakennetaan piiritysrengasta ja alueelle on lähetetty paljon lisävoimia.

Venäläistietojen mukaan kylässä olevia taistelijoita johtaa jordanilalaissyntyinen sissikomentaja Khattab. Interfaxin lähteiden mukaan tshetsheenit olivat tulleet Dagestanin rajan lähellä sijaitsevaan kylään usean päivän aikana ja julistivat tänään vallanneensa sen. Nozhai Jurtin valtaus juuri presidentinvaalien äänestyspäivänä on ilmeisen kiusallinen tapaus venäläisille.

Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev sanoi aiemmin päivällä suhtautuvansa luottavaisesti siihen, että kaikki sujuu rauhallisesti myös Tshetsheniassa.
-Joukot ovat valmiina torjumaan mahdolliset sissien hyökkäykset, Sergejev sanoi. Nozhai Jurtin valtausta tiedusteltiin myös Moskovassa äänestäneeltä vt. presidentti Vladimir Putinilta, mutta hänen mukaansa tietoa ei ole voitu vielä vahvistaa. Putinin mukaan Venjälle on tärkeintä, että Tshetsheniassa äänestetään vilkkaasti.

Presidentinvaalien äänestyshuoneistot avautuivat Tshetsheniassa kello 7 Suomen aikaa arviolta 450 000 äänioikeutetulle. Vaalien sujumisen varmistamiseksi Venäjä on mm. kieltänyt matkustamisen kylien ja kaupunkien välillä vaalipäivänä. Tshetsheenien ennustetaan äänestävän laiskasti. Vaalihuoneet ovatkin lähinnä venäläisiä sotilaita varten.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.