Mainos

Tshetsheenisissien armahdusaika kului umpeen

Sissien antautumiselle annettu armahdusaika on kulunut umpeen Tshetsheniassa. Ainoastaan 170 tshetsheenisissiä on luovuttanut tähän mennessä aseensa.

Tshetsheenisissien armahdukselle annettu määräaika umpeutui keskiyöllä. Vain pieni osa sissejä tarttui määräaikaan mennessä Venäjän hallituksen tarjoukseen ja luovutti aseensa. Venäläinen syyttäjäviranomainen Sergei Fridinski antoi kuitenkin ymmärtää, ettei määräaika välttämättä ole ehdoton vaan sitä saatetaan vielä jatkaa.

-1. syyskuuta on vain suhteellinen päivämäärä. Taistelijat voivat antautua sen jälkeenkin, Fridinski sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Venäjän parlamentti hyväksyi 6. kesäkuuta asetuksen, joka antoi tshetsheeniseparatisteille syyskuun alkuun asti aikaa luovuttaa aseet ja välttää syytteet. Vain noin 170 sissiä on kuitenkin antautunut tähän mennessä, kun Venäjän joukkoja vastaan taistelevia separatisteja arvioidaan olevan 2000-3000.

Armahduslaki on osa Venäjän johdon pyrkimyksiä osoittaa, että sota Tshetsheniassa on ohi ja Tshetshenia on valmis 5. lokakuuta pidettäviin presidentinvaaleihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja