Mainos

Tshetsheenisissi pidätetty kopteriturmasta

Venäläiset viranomaiset ovat pidättäneet tshetsheenisissin epäiltynä sotilaskopterin ampumisesta alas viikko sitten Tshetsheniassa. Epäilty kuuluu viranomaisten mukaan aseellisiin kapinallisjoukkoihin.

Venäläiset viranomaiset ovat pidättäneet tshetsheenisissin epäiltynä sotilaskopterin ampumisesta alas viikko sitten Tshetsheniassa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass tänään. Maahansyöksyssä sai surmansa 116 ihmistä.

Itar-Tassin siteeraamat sisäministeriön lähteet kieltäytyivät paljastamasta pidätetyn henkilöllisyyttä mutta vakuuttivat, että tämä toimii aseistetuissa kapinallisjoukoissa.

Tuoreen tutkimusraportin mukaan tshetsheenisissit ampuivat täyteen ahdettua Mi-26-kopteria kannettavalla ilmatorjuntaohjuksella Groznyin lähellä viime maanantaina.

Venäjän asevoimien edustajat kieltäytyivät aluksi uskomasta, että sissit olisivat pudottaneet helikopterin ja arvioivat putoamissyyksi konevikaa.

Venäläistutkijat vahvistivat kuitenkin jo viime tiistaina, että tshetsheenisissit olivat ampuneet sotilaskopteria. Tähän viittasi muun muassa hylyn läheltä löydetty Strela-ohjuksen laukaisin.

Raportin mukaan tutkijat selvittävät paraikaa tietoja, joiden mukaan ohjus on varastettu Groznyin ulkopuolella sijaitsevasta armeijan varastosta. Tshetsheenisissien on epäilty useita kertoja aiemminkin varastaneen aseita liittovaltiolta.

Tilannetta pidetään erityisen kiusallisena presidentti Vladimir Putinille, joka on toistuvasti julistanut, että sodankäynti Tshetsheniassa on päättynyt ja voitettu. Uusien tietojen mukaan sissit toimivat edelleen järjestäytyneesti ja kykenevät hyökkäyksiin.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Tshetsheenisissit ampuivat alas venäläishelikopterin viikko sitten Tshetsheniassa, vahvisti onnettomuuden tutkintaraportti, joka julkistettiin tänään.

Raportin mukaan venäläistä Mi-26-kopteria ammuttiin kannettavalla raketinheittimellä.

-Kopterin maahansyöksyn aiheutti ohjus. Tämä on onnettomuuden tutkintakomission loppupäätelmä, kertoi venäläinen sotilaslähde.

Kopterin maahansyöksyssä viime maanantaina lähellä Groznyia sai surmansa 114 sotilasta.

Venäjän asevoimien edustajat kieltäytyivät aluksi uskomasta, että sissit olisivat pudottaneet kopterin ja sanoivat, että kopteri putosi konevian vuoksi. Kuitenkin jo viime tiistaina venäläiset tutkijat vahvistivat, että tshetsheenisissit olivat ampuneet sotilaskopteria.

Kopterin hylyn läheltä löydettiin Strela-raketinheitin, jolla kopteri ilmeisesti pudotettiin.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.