Mainos

Tsaarien metsästysaseet ensi kertaa Euroopassa - video helsinkiläismuseosta

Venäjän Tsaarien metsästysvarusteet nähdään nyt ensimmäistä kertaa Venäjän ulkopuolella. Suomen valtion on takaajana näyttelyssä, jonka arvo on kymmeniä miljoonia euroja. Kullalla ja jalokivillä koristellut metsästysaseet ja puvut ovat esillä Helsingissä Designmuseossa tästä päivästä alkaen 12. joulukuuta asti.

Maailman mittakaavassa arvokkainta ovat hevosiin liittyvä metsästysesineistö, jalokivillä koristellut valjaat ja suitset, jalopuusta, kullasta ja silkistä valmistetut satulat. Kremlin museon varajohtaja Olga Mironova kertoo, että Moskovassa Kremlin aarrekammion hevoaaiheet ovat ainutlaatuisia eikä vastaavanlaista ole missään maailmassa.

Helsinkiin on tuotu yksi 400 vuotta vanha satula suoraan konservoijalta - se ei ole vielä ollut esillä edes Venäjällä.

Suomeen ja Designmuseoon tämä kymmenistä miljoonista euroista vakuutettu näyttely saatiin vain museojohdon hyvien suhteiden takia.

Johtaja Marianne Aav kertoo, että Designmuseo keskittyy modernimpaan taideteoolisuuteen mutta Tsaarien asetaide sopii täydentämään linjaa kun se mahdollistui takavuosien onnistuneiden Fabergee-näyttelyiden jatkeena.

Näyttely paljastaa monien tsaarittarien metsästysinnon: 1700-luvulla elänyt Elisabeth kantoi ruutia kultaisessa kannussaan, hän ampui jäniksiä ja peuroja ja lopetti eläimet tikarilla, joka on koristeltu hiotuilla smaragdeilla ja timanteilla.

Katso myös Kymmenen uutiset

Huikeaa kuvaa tsaarien metsästysesineistöstä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.