Mainos

TS: McDonald'silta petti harkintakyky – kylkiäiskirjassa lapsi uhkaa riehua puukon kanssa

Turun Sanomien haastatteleman lapsiasiavaltuutetun Maria Kaisa Aulan mukaan McDonald's-pikaruokaravintolaketjulla on pettänyt harkintakyky sen jakaessa lastenateriansa kylkiäisenä ristiriitaisia tunteita nostattavaa kirjaa.

Kirjassa pieni poika uhkaa riehua puukon kanssa hulttioisänsä tapaan: "Minäkin rupean isona hulttioksi ja riehun puukko kädessä."

– Kampanjaa ei välttämättä ole tarpeeksi hyvin harkittu, koska se ei ilmeisestikään vastaa asiakkaiden arvokäsityksiä. Kirjaa jaetaan laajalle yleisölle, joten sen sisältöä pitäisi miettiä erityisen tarkkaan. Rimaa olisi tässä tapauksessa voinut nostaa korkeammalle, Aula sanoo Turun Sanomille.

Lukukampanja on herättänyt huolta, keskustelua ja närkästystä lasten vanhempien keskuudessa. Asiaa on lehden mukaan puitu myös monilla keskustelupalstoilla.

McDonald'sin Suomen viestintäpäällikkö Heli Ryhänen kertoo lehdelle, ettei yritys aio vetää kirjaa pois kampanjasta.

– Ymmärrän, että tuo yksittäinen sivu saattaa joitakin närkästyttää, mutta tarina kokonaisuudessaan on herttainen. Vitello-kirjoissa käytetään välillä räväkkää kieltä, mutta niinhän nykyajan lapsetkin käyttävät. Mielestäni kirjassa kuvataan hyvinkin realistisesti perheiden arkea, Ryhänen kertoo Turun Sanomille.

Vitello-kirja kuuluu Läsrörelsen-kampanjaan, joka kulkee otsikolla ”Anna lapsellesi kieli.” Vitello-kirja on käännetty tanskasta suomeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.