Mainos

TS: KRP tutkii Interin ottelua lahjusepäilyn takia

Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan jalkapalloseura Interin kolmen viikon takaista Eurooppa-liigan karsintaottelua, kertoo Turun Sanomat.Käynnistetyn esitutkinnan rikosnimikkeenä on lahjuksen ottaminen elinkeinotoiminnassa.

Inter oli tehnyt ottelusta tutkintapyynnön poliisille.

Inter putosi Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen otteluparissa färsaarelaista Vikinguria vastaan yhteismaalein 1-2. Vikingur voitti toisen osaottelun Turussa 1-0, ja ottelun tuomaritoiminta herätti epäilyksiä.

Kansainvälisillä vedonlyöntimarkkinoilla oli pelattu epätavallisen suurilla summilla sitä, että molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa.

Ottelun armenialainen erotuomari Andranik Arsenjan vihelsi toisella puoliajalla lyhyen ajan sisällä molemmille joukkueille kyseenalaisen rangaistuspotkun. Vain Vikingur onnistui tekemään rangaistuspotkusta maalin.

– Pyysimme aika tarkasti poliisia tutkimaan, liittyikö siihen erotuomaritoimintaan jotain rikollista. Etenkin koska siihen yhdistyi tämä vedonlyöntitoiminta, Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen kertoi STT:lle.

Palloliittokin epäili

Myös Palloliitto epäili ottelun jälkeen palaneen käryä ja oli yhteydessä Euroopan jalkapalloliitto Uefaan.

– Kysyimme heti seuraavana aamuna Uefalta, oliko ottelussa havaittu jotain epäilyttävää. Halusimme alleviivata sitä, että meidän mielestä tämä ei ollut ihan normaali ottelu, Palloliiton viestintäpäällikkö Sami Terävä kertoi.

Kaikissa Uefan hallinnoimissa otteluissa on paikalla Uefan otteludelegaatti sekä erotuomaritarkkailija. Heidän raporttinsa ovat tämänkaltaisissa tilanteissa hyödyllistä tutkinta-aineistoa.

– Teemme yhteistyötä poliisin ja Uefan kanssa. Näissä on yleensä mukana myös Interpol, koska tämä on rajat ylittävää, Terävä sanoi.

Poliisi aikoo olla yhteydessä muun muassa Interiin ja Vikinguriin. Interin puheenjohtaja Stefan Håkans oli poliisin kuultavana tänään. STT ei tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen suomalaiseen jalkapalloon liittyvä lahjustutkinta. Kaksi vuotta sitten yhdeksän Suomessa pelannutta ulkomaalaispelaaja tuomittiin juuri lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.