Mainos

TS: Äiti kielsi lastaan osallistumasta suvaitsevaisuus- ja pakolaiskeskusteluihin koulussa

Äiti kielsi lastaan osallistumasta koulun suvaitsevaisuus- ja pakolaiskeskusteluihin, kertoo Turun Sanomat sosiaalisessa mediassa leviävästä tilapäivityksestä.

Lehti haastatteli aiheeseen liittyen opetushallituksen opetusneuvosta, joka muistuttaa lain määräävän, että perusopetuksen avulla on edistettävä suvaitsevaisuutta ja kulttuurien välistä ymmärrystä. 

Nurmijärveläinen äiti oli pyytänyt 10-vuotiaan tyttärensä koulua ilmoittamaan etukäteen pakolaiskeskusteluista, koska äiti halusi kieltää lastaan osallistumasta tällaisille tunneille. Turun Sanomat kertoo äidin syyksi sen, että perhe ei hyväksy Suomen pakolaispolitiikkaa tai SPR:n ja Unicefin toimintaa. Äidin tilapäivityksen mukaan suvaitsevaisuuspuheet eivät kuulu oppivelvollisuuteen.

Opetushallituksen opetusneuvos Leena Nissilä on Turun Sanomien haastattelussa toista mieltä. Lehdessä sanotaan, että perusopetuslain mukaan lasten kasvua on tuettava ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Lehdessä sanotaan, että valtioneuvoston asetuksen mukaan tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että opetus edistää kulttuurien tuntemista ja ymmärtämistä.

– Asetuksessa todetaan myös, että opetus ja kasvatus tukevat oppilaiden kasvua erilaisuuden kunnioittamiseen sekä vastuullisuuteen, yhteistyöhön ja toimintaan, joka edistää ihmisryhmien, kansojen, aatteiden, uskontojen ja kulttuurien välistä kunnioitusta ja luottamusta, Nissilä kiteyttää Turun Sanomissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.