Mainos

Trumpin voitto lisäsi vihapuhetta: Maahanmuuttajille huudellaan törkeyksiä kaduilla ja metrossa

Yhdysvalloissa rasistinen ahdistelu lisääntyi Donald Trumpin presidentiksi valitsemisen jälkeen, kertovat useat mediat. 

Yksittäisten ihmisten tarinoita on jaettu muun muassa Al Jazeeran englanninkielisillä Facebook-sivuilla. Ihmisten autoihin on kirjoitettu solvauksia kuten "Fuck you nigger" ja latinotaustaiset kertovat saaneensa huutelua osakseen.

– Eräs valkoinen mies oletti minun olevan meksikolainen. Hän huusi minulle, että hän voi tuskin odottaa Trumpin käskyä raiskata meidän kansamme ja että sen jälkeen meidät lähetään takaisin, eräs nainen kertoi Facebook-sivuilla Al Jazeeran mukaan.  

Al Jazeera kysyy Facebook-sivuillaan: "Onko rasisteista tullut rohkeampia?" ja jakaa videon naisesta, joka suolti rasistisia kommentteja New Yorkin metrossa. Naisen kuvasi syyrialaisnainen, jota huutelijanainen alkoi haukkua kuultuaan naisen puhuvan vierasta kieltä puhelimessa.

– Olet pieni ruma sika ja terroristi, toivon että sinut karkotetaan maasta.

Nainen vastaa olevansa Yhdysvaltain kansalainen, mutta solvaus jatkuu.

Brittiläinen the Independent -lehti kertoo ääriliikkeitä monitoroivan Hatewatch-ryhmän raportista, jonka mukaan sadat ihmiset olivat kertoneet ahdistelusta, kun Trumpin valinnasta oli kulunut kolme päivää.

Washingtonin osavaltiossa opettaja kertoi oppilaiden huutaneen "rakentakaa muuri" lounasaikaan. Lisäksi oppilaat olivat huutaneet: "Jos ette ole syntyneet täällä, pakatkaa tavaranne".

Teksasissa asuva, El Salvadorista kotoisin oleva valokuvaaja kertoo tankanneensa autoa heti Trumpin valinnan jälkeen. Valokuvaaja kertoo valkoisen miehen nelissäkymmenissä huutaneen hänelle: "Toivottavasti laitat bensaa tarpeeksi, jotta pääset takaisin omaan maahasi". 

Trumpin vastaiset protestit ovat jatkuneet Yhdysvalloissa useissa eri kaupungeissa eilen. Muun muassa New Yorkissa ja Los Angelesissa tuhannet marssivat kaduilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.