Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Valkoiselle Trumpille Afrikka on “persläpi” ja haitilaisilla on kuulemma AIDS – Trump osoitti jälleen olevansa rasisti

On poikkeuksellista kuulla Yhdysvaltain valtakunnallisissa TV-uutisissa sana shithole. Yleensä rumat sanat korvataan kiertoilmauksin, mutta torstai-iltana merkittävä osa toimituksista linjasi, että amerikkalaisten pitää kuulla, minkälaista kieltä Yhdysvaltain istuva presidentti käyttää eri ihmisryhmistä.

On vaikea valita, mikä Trumpin kommenteista on kaikista pahin. Trumpin presidentinvaalikampanja alkoi, kun hän nimitti meksikolaisia raiskaajiksi. Hän on myös vaatinut kokonaisvaltaista maahantulokieltoa muslimeille (osan aikeestaan hän on toteuttanut presidenttinä).

Trump on myös sanonut, etteivät nigerialaiset Yhdysvaltoihin päästyään enää koskaan palaa “majoihinsa”. New York Times raportoi muutama viikko sitten, että Trump on väittänyt yhdessä maahanmuuttoa käsittelevässä kokouksessa, että kaikilla haitilaisilla on AIDS. Valkoinen talo kiisti uutisen.

Silti viimeisin saattaa olla yksi pahimmista. Washington Post ja New York Times raportoivat torstaina, että Trump olisi kysynyt maahanmuuttoa käsittelevässä tapaamisessa Valkoisessa talossa lainsäätäjiltä “miksi me otamme kaikki nämä ihmiset perslävistä tänne?” Kokouksessa läsnä ollut kertoo medialle, että Trump viittaa näillä persereikä-paikoilla Afrikkaan ja Haitiin (paikoin köyhiä maita ja pääosin tummaihoisten asuttamia).

Suljettujen ovien takana järjestetyssä tapaamisessa Trumpin kerrotaan toivovan enemmän maahanmuuttajia maista kuten Norja (vauras ja pääosin valkoihoisten asuttama). “Miksi me tarvitsemme enemmän haitilaisia? Viekää heidät muualle”, kerrotaan Trumpin sanoneen.

Tähän mennessä Valkoinen talo ei ole kiistänyt presidentin sanoja eikä se varmasti haittaa kaikkia Trumpin ydinkannattajia. Osa tukijoista valitsi Trumpin presidentiksi juuri hänen valkoisia korostavien linjauksien vuoksi. Vaikka Trumpin skandaalien keskellä harva jaksaa enää yllättyä mistään, rasistisuus on silti tunnistettava.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.