Mainos

"Trumpin tukeminen on ollut raskaampaa kuin kaapista ulos tuleminen" – riidat toiselle presidenttikaudelle hakevasta Trumpista ovat hajottaneet jopa perheitä

1:51
MTV Uutiset tapasi Bill Whiten New Yorkissa – katso videolta haastattelu.

Donald Trumpin presidenttiys jakaa maata voimakkaasti ja poliittiset riidat ovat hajottaneet jopa perheitä ja ystävyyssuhteita. New Yorkissa asunut Trumpin kannattaja vaihtoi jopa paikkakuntaa poliittisten ristiriitojen vuoksi.

Park Avenueta asteleva Bill White voi vaikuttaa ensi silmäyksellä keneltä tahansa newyorkilaiselta. Toisin kuin suurin osa kaupunkilaisista, White kannattaa Trumpia.

– Poliittisia riitoja riittää!Kaikki ihmettelevät, miten voin vaihtaa Hillary Clintonista Trumpiin, mutta se on helppoa! Siitä päivästä lähtien, kun Trump valittiin maamme presidentiksi, hänestä tuli presidenttini, White kertoo MTV Uutisille New Yorkissa.

Poliittinen ilmapiiri sai Whiten muuttamaan aviomiehensä kanssa pois New Yorkista. He asuvat nyt Atlantassa Georgian osavaltiossa, mutta käyvät vanhassa kotikaupungissa kuitenkin liikeasioissa.

– Olen menettänyt ystäviä sen vuoksi, että kannatan Trumpia. Se on surullista.Julkisesti Trumpin tukeminen on ollut raskaampaa kuin kaapista ulos tuleminen seksuaalisuuteni kanssa, White kertoo.

Erityisen vihaisia Whitelle ovat muut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Trumpin varapresidentti Mike Penceon uransa aikana yrittänyt rajoittaa vähemmistöjen oikeuksia.

– En usko, että Pence yrittää satuttaa homoseksuaaleja. Kun sanon näin, osa suuttuu niin, että yrittää lyödä minua. Moni sanoo, että Hillary Clinton oli politiikan polarisoivin ehdokas koskaan. Ehkä Trump päihittää hänet nykyään siinäkin, White sanoo ja naurahtaa.

Asiantuntijat uskovat riitelyn kiihtyvän ensi vuoden presidentinvaalien lähestyessä.

– Amerikkalaiset todellakin jakaantuvat yhä enemmän! Trump on presidentti, joka luo kahtiajakoa. Hänen fundamentalistinen tyyli perustuu nimittelyyn ja sormilla osoitteluun, Baruch-yliopiston professori David Birdsell sanoo.

– Vaaleja kohti riitely pahenee.Kahtiajako pysyy mikäli Trump uudelleen valitaan. Kysymys kuuluu, että pystyykö joku demokraattien ehdokkaaksi pyrkivistä vähentämään kansalaisten eripuraa, Columbian yliopiston professori Robert Y. Shapirosanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja