Bidenin suosio laahaa, myös Trumpin ikä puhututtaa – "Vanhojen miesten pitäisi luopua vallasta"

Bidenin suosio laahaa, myös Trumpin ikä puhututtaa – "Vanhojen miehien pitäisi luopua vallasta" 2:07
MTV tapasi äänestäjiä: Bidenin suosio laahaa, myös Trumpin ikä puhututtaa.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kannatus laahaa alla neljässäkymmenessä prosentissa, mikä huolestuttaa demokraatteja. Ensimmäiset presidentinvaalien esivaalit ovat reilun kuukauden kuluttua ja Donald Trumpia pidetään todennäköisenä republikaanien ehdokkaana ja Bidenin haastajana. Biden ja Trump ovat tasoissa kannatuskyselyissä.

70-vuotias Terry Scanlon on asunut Pittsburgissa koko elämänsä. Terveysongelmien kanssa kamppaileva Scanlon on pettynyt Bideniin vähävaraisten unohtamisesta.

– Onko asioita, joita hän (Biden) on hoitanut hyvin? En osaa sanoa yhtäkään. Mikään ei ole muuttunut Joe Bidenin aikana verrattuna Donald Trumpin presidenttikauteen eikä Trump välittänyt meistä senioreista, Scanlon sanoo MTV Uutisille.

Scanlonin mielestä Bidenin pitäisi huolehtia senioreiden lisäksi Pittsburgin ja muiden kaupunkien kodittomista ennen kuin lähettää rahaa ulkomaan kriiseihin.

Scanlon ei ole pettymyksensä kanssa yksin, sillä tuoreimpien kannatuskyselyiden mukaan Bideniin on tyytyväisiä alle neljäkymmentä prosenttia amerikkalaisista. 

Esimerkiksi keskiviikkona julkaistussa CNN:n kyselyssä Bideniin oli tyytyväisiä vain 37 prosenttia vastaajista. Talous, maahanmuutto ja rikollisuus huolettavat ja mielipidemittausten keskiarvon mukaan Biden ja Trump ovat lähes tasoissa, paikoin Trump on mennyt ohi.

Edes omat eivät syty

Bidenin ongelmana tuntuu olevan se, ettei edes hänen oma puolueensa ole innostunut Bidenin presidentinvaalikampanjasta. Demokraatit ovatkin erityisen huolissaan nukkuvista äänestäjistä. 

Republikaanien puolella Trumpilla on haastajia ja vihollisia, mutta myös innokkaita faneja löytyy. Esimerkiksi Pennsylvaniassa yli neljän metrin Trump-patsas seisoo yhä pystyssä Amerikan lipun väreihin koristellun talon edustalla. Trump-talo on toiminut Trumpin kannattajien kokoontumispaikkana vuoden 2016 presidentinvaaleista lähtien.

– Hänen päänsä irtosi kovassa tuulessa, kun laitoimme hänelle joulupukin hatun päähän. Tuuli vei hatun ja pään mennessään, silloin liberaalit tulivat tänne ja ottivat innoissaan kuvia päättömästä Trumpista. Hän on kokenut paljon, mutta seisoo silti suurena, nauraa Leslie Rossi ja katsoo Trump-patsasta.

Rossi nousi perustamallaan Trump-talolla pennsylvanialaisen piirikunnan republikaaniedustajaksi paikallishallintoon. Rossi arvostelee monen muun tapaan Bidenin ikää.

– 96-vuotias anoppini asuu minun ja mieheni kanssa. Joskus hän lahustaa käytävillä ja minun pitää huutaa, että makuuhuoneesi on oikealla. Näen samaa laahustamista presidentiltä, kun katson häntä televisiosta, Rossi sanoo.

Amerikkalaiset alkavatkin ymmärtää pikkuhiljaa, että tulossa on mitä todennäköisimmin 77-vuotiaan Trumpin ja 81-vuotiaan Bidenin uudelleenottelu.

– Iällä on väliä! Meidän ei pitäisi kulkea taaksepäin toisen vanhan miehen luo, vaan löytää nuorempi ehdokas kirkkaalla tulevaisuudella, joka yhdistää koko maata. Vanhojen miesten pitäisi luopua vallasta ja antaa tilaa nuoremmille, arvioivat Paula ja Anthony Ware MTV Uutisille.

Donald Trump: Jos minut valitaan presidentiksi en toimi kuten diktaattori - paitsi ensimmäisenä päivänä 0:53
Näin kärkkäästi Trump vastaa toimittajan kysymyksiin diktatuurista – katso video!

Lue myös:

    Uusimmat