Yhdysvaltain presidenttikisa kovenee – Trumpin tukijan kuistille ulostettiin ja renkaat puhkaistiin nauloilla - "Aion yhä äänestää häntä"

Yhdysvaltain presidenttikisassa Donald Trump yrittää lisätä kannatustaan tavoittelemalla esikaupunkilaisnaisten ääniä 1:59

Yhdysvalloissa presidenttikisa kiihtyy, kun presidentti Donald Trump yrittää kiriä lievässä kannatusjohdossa olevaa demokraattien presidentinvaaliehdokasta Joe Bidenia. Trump keskittyy kampanjoimaan esikaupunkilaisille, erityisesti naisäänestäjille, sillä heillä on ratkaiseva rooli marraskuun presidentinvaaleissa.

Neljä vuotta sitten Trump sai enemmistön esikaupunkilaisten äänistä Hillary Clintonia vastaan. Näissä vaaleissa kilpaillaan samoista äänistä erityisesti vaa’ankieliosavaltioissa ja ratkaisevana pidetään naisäänestäjiä.

Esikaupunkialueella Pennsylvanian osavaltiossa kullan värinen avoauto kiitää tyhjällä tiellä. Kuski Crystal Arlington tykkää pitää meteliä, erityisesti presidentti Trumpin puolesta.

– Naiset Trumpin puolesta! Vaihdoin viime vaaleissa demokraattipuolueesta republikaaneihin, jotta voin äänestä Trumpia! Moni on kysynyt, miksen vaihda takaisin kaikkien tapahtumien jälkeen, mutta en ole nähnyt vielä mitään pahaa tapahtuneen. Äänestän häntä jälleen, Arlington kertoo Erien kaupungin esikaupunkialueella.

Trumpin tukeminen jakaa naapurustossa. Trumpin vastustajat ovat tehneet ilkivaltaa Arlingtonin pihamaalla.

– Jotkut Trumpin vastustajat ovat yrittäneet tuhota huvimajani, he ovat laittaneet nauloja autoni renkaisiin. He piilottivat rotanmyrkyllä käsiteltyä lihaa pihallani, jotta koirani löytäisivät sen. Viimeisin temppu oli jo sellainen, että tilasimme lisää turvakameroita. He ulostivat kuistilleni! Aion äänestää Trumpia silti, Arlington vakuuttaa.

Trump kampanjoi esikaupunkilaisnaisten äänistä korostamalla turvattomuutta. Trump käyttää käynnissä olevia rasismin vastaisia protesteja hyödykseen ja uhkaa mellakoilla, rikollisilla ja laittomilla maahantulijoilla, mikäli Biden valitaan presidentiksi.

Osa demokraateista pelkää, että eri puolella Yhdysvaltoja jatkuvat protestit auttavat lopulta Trumpia. Arlingtonista Trump on jo lisännyt maan turvallisuutta.

– Turvaamalla Meksikon rajamme. Mitä vähemmän huumeita, raiskaajia ja murhaajia tulee Meksikosta, sitä turvallisempaa naisille. Demokraatit vain haluavat lisätä toimeentulotukia ja tehdä maastamme laiskan, Arlington sanoo.

"Trump valehtelee koko ajan"

Cherie Stevenson istuu terassillaan Yhdysvaltain lipun alla. Etupihalle on pystytetty Biden 2020 -kannatuskyltti. Tärkeintä Stevensonille näissä vaaleissa on päästä Trumpista eroon.

– En tykkää Trumpin politiikasta. Erityisen sydäntä särkevää oli, kun he erottivat lapset vanhemmistaan Meksikon rajalla. Trump valehtelee koko ajan ja hän on rasisti, Stevenson sanoo.

Jos Trump keskittyy protesteihin, Biden lupaa kampanjassaan hoitaa Yhdysvaltain synkän koronaviruspandemian paremmin kuin istuva presidentti. Yhdysvalloissa on vahvistettu yli 6 miljoonaa koronatartuntaa ja lähes 190 000 on kuollut.

– En voinut uskoa, kun Trump ehdotti lehdistötilaisuudessa desinfiointiaineen pistämistä suonensisäisesti koronan hoitoon. Hän ei kuuntele tieteilijöitä!

Stevensonista Trump yllyttää amerikkalaisia toisiaan vastaan.

– Hän lähetti maan armeijan joukkoja Portlandin protesteihin, vaikka ei pitäisi. Hän on hajottava voima, joka haluaa repiä kansakuntamme kahtia. Hän keskittyy vain itseensä. Hän käyttäytyy kuin haluaisi olla diktaattori. Minua huolettaa, ettei hän ole luvannut hyväksyä vaalitulosta, jos hän häviää vaalit. Heidän pitää varmaan kantaa hänet ulos Valkoisesta talosta, Stevenson sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat