Floridassa lähes kokonainen kaupunki kampanjoi Trumpin toisen kauden puolesta: viinikaupassa myydään Trump-punaviiniä – “Rakastan häntä!”

Tukijat raivoissaan Trump-tutkintojen jatkumisesta 1:58
MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen vieraili Floridassa Trumpin kannattajien pikkukaupungissa.

Yhdysvalloissa lähes kokonainen kaupunki kampanjoi presidentti Donald Trumpin toisen kauden puolesta.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen vieraili The Villages -kaupungissa myös ennen edellisiä presidentinvaaleja, ja silloin asukkaat osasivat ennustaa Trumpin voiton. Demokraattien voimistuva puhe virkasyytteestä ja presidenttiin kohdistuvat tutkinnat suututtavat tukijoita.

Floridalaisessa pikkukaupungissa nurmikot ovat kunnossa. Noin viiden kymmenen tuhannen eläkeläisen kaupunki on kuin elokuvan kulisseista. Samanlaiset talot seisovat tarkasti vieri vieressä eikä maassa ole roskan roskaa. Paikalliset ajavat kaduilla golfkärryillä.

– Demokraattien vastustus on yllättänyt! Heistä on tullut kamalia. He pelaavat rumaa peliä, sanoo asukas Nick Scotto.

Oletko huolestunut?

– Totta kai olen, koska rakastan häntä, Scotto lisää ja käynnistää golfkärrynsä.

Scotton kärryä koristavat vilkkuvat valot. Etulasissa on värikäs maalaus Trumpista nyrkki pystyssä. Takaikkunaan on kiinnitetty kyltti, jossa lukee “Trump 2020”.

– Tööttää Trumpin puolesta, Scotto huutaa vastaantulijalle ja kummatkin tööttäävät ja nauravat.

Kaupungin keskustassa tanssit alkavat joka päivä puoli viisi ja “happy hour” kestää koko päivän. Ihmiset ovat iloisella tuulella. Viinikaupassa myydään Trump-nimistä punaviiniä.

Seniorit äänestävät ahkerasti vaaleissa

Tapasin Scotton ensimmäistä kertaa lokakuussa 2016. Silloin Trumpin kampanjaa varjostivat erilaiset kourimissyytökset eivätkä kannatuskyselyt näyttäneet hänen kannaltaan hyvältä. Kaupunkilaiset ennustivat silti Trumpin voiton.

Tällä hetkellä Trumpin vaikeudet liittyvät muun muassa demokraattien voimistuviin vaatimuksiin virkasyyte-prosessin aloittamiseen. Vaatimukset voimistuivat, kun Venäjä-tutkintaa johtanut erikoissyyttäjä Robert Mueller puhui julkisesti ensimmäistä kertaa tutkinnan jälkeen.

– Jos olisimme olleet varmoja, että presidentti ei tehnyt rikosta, se olisi kirjoitettu raporttiin, Mueller sanoi tiedotustilaisuudessa Washingtonissa.

Iso avoinna oleva kysymys Muellerin raportissa on, sortuiko Trump oikeuden estämiseen. Raportissa ja lausunnossa Mueller jätti mahdolliset jatkotoimet kongressin päätettäväksi, sillä oikeusministeriön linjauksen mukaan istuvaa presidenttiä ei voida syyttää rikoksesta. Myös Trumpin liike-elämän kiemurat ja verotiedot ovat erilaisten tutkintojen alla.

Trumpin tukijoista kaikessa on kyse presidentin sanoja mukaillen “ajojahdista”.

– Demokraatit jatkavat tätä seuraaviin vaaleihin saakka. Keksivät koko ajan uutta tutkittavaa, kyse on vallasta, Trumpin tukija Charlie Smith sanoo.

– He eivät lopulta löydä syytä nostaa virkasyytettä, mutta yrittävät. Hän selviää kyllä, Scotto uskoo.

Senioreilla on vaaleissa väliä, sillä viime presidentinvaaleissa suuret ikäluokat ja vanhemmat antoivat lähes puolet lasketuista äänistä.

– Arvioni mukaan kaupungin asukkaista lähes 80 prosenttia on nykyään Trumpin kannalla. Ihmiset ovat konservatiiveja, Scotto sanoo.

Tukijat seisovat Trumpin takana aborttivastaisuudessa

Paikallisella Trump-klubilla suunnitellaan seuraavaa kampanjatapahtumaa. Tarkoitus on kiertää golfkärryillä kaupungin keskustaa isolla joukolla. Kauppasodassa ja aborttivastaisuudessa tukijat seisovat presidentin takana.

– Kuinka he voivat murhata pikkuvauvoja - se menee yli hilseeni! He (demokraatit) lukevat sukupuolentutkimusta! Onko muka työpaikkailmoituksia sellaiselle! Paremmin pärjäisivät, jos lukisivat putki- tai sähkömiehiksi, Trump-klubin vapaaehtoinen Denise Neil sanoo ja virnistää.

Demokraattien presidentinvaaliehdokkaaksi pyrkivät eivät Trumpin tukijoita pelota.

– Joe Biden ei ollut varapresidenttinä kummoinen eikä häntä aiemminkaan valittu presidentiksi, että sellainen ennakkosuosikki! Demokraattien sosialisteille hän ei edes kelpaa, Trumpin tukija Cynthia Ewing sanoo.

Ewing harrastaa eläkepäivinään maalausta ja vastaa kaupungin useamman Trump-kampanjan taiteellisesta tyylistä. Ewing esittelee maalausta Vapaudenpatsaasta, jonka hän maalasi Trumpille.

– Tämän teoksen nimi on “Löydetään Amerikka uudestaan”. Haaveeni on, että Trump joskus laittaisi nimikirjoituksensa siihen! Olisi ihana tavata hänet, Ewing sanoo ja hymyilee toiveikkaasti.

Lue myös:

    Uusimmat