Mainos

Trumpin naiskannattaja: "USA on liian poliittisesti korrekti, ihmiset heräävät aamulla ja miettivät mistä loukkaantua seuraavaksi"

Jos ensimmäinen Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden välinen tv-väittely oli katsojaennätys, odotusarvo yölliselle tuskin on vaatimattomampi.

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin julkitullut naisia halventava video on saanut ehdokkaan terävöittämään kynäänsä ja Trump aikookin iskeä Hillary Clintoniin hänen miehensä syrjähyppyjen kautta.

0:53

Moni amerikkalainen ja republikaani toivoi Trumpin luopuvan kisasta naisten kourimisia käsittelevän videon jälkeen. Trump ei kuitenkaan suostunut, sillä hän tietää, ettei kaikkia asia kiinnosta.

Trumpin kannattajakunta on innokasta ja uskollista, joten kohut eivät heidän mielipiteisiinsä vaikuta. Esimerkiksi Pennsylvanian osavaltion länsiosissa lähes kokonaisia kaupunkeja on koristeltu Trumpia tukeviin kyltteihin. Osavaltion Trumpin kannatuksen vahvuus voi olla käänteentekevää vaaleissa, sillä Pennsylvania on äänestänyt viimeiset kuudet presidentinvaalit demokraattia.

– Olen nähnyt täällä vain kaksi Hillaryä kannattavaa kylttiä. Aion äänestää Trumpia, koska Washingtonissa on jo liikaa poliitikkoja, sanoo johnstownlainen Richard Kelsey MTV Uutisille.

Kelsey tietää mistä puhuu. Pääasiassa Hillaryn nimi esiintyy pihanurmilla kylteissä, joissa hänet kehotetaan menevän vankilaan. Vanhan terätehtaan lähellä asuva Joseph Galasso korostaa myös kuinka paljon kaupungissa vihataan Clintoneita. Trumpin odotetaan tuovan pelastusta.

– Clinton on ollut niin pitkään politiikassa ja mitä hän on saanut aikaiseksi! Kaikki täällä äänestävät Trumpia mukaan lukien perheeni ja lapseni. Ei täällä työväellä ole rahaa maksaa vuokraa ja sähköä. Ei ole töitä ja haluamme muutoksen, Galasso sanoo.

– Eikö teitä häiritse, että Trump on miljardööri, joka ei maksa aina palkkoja omille työntekijöilleen?

– Sehän on vain fiksua, sellaista tänne juuri tarvitsemme, Galasso sanoo ja iskee silmää.

Johnstownin kaltainen mahtinsa menettänyt teollisuuskaupunki syyttääkin hiili- ja terästeollisuuden alasajosta nykyistä hallintoa ja erityisesti Barack Obaman ajamia päästörajoituksia. Väestö kaupungissa on pääasiassa valkoista, koulutus vähäistä ja työttömyysluvut korkeat.

 

– Johnstown oli 1800-luvun puolivälissä yksi maan ja ehkä koko maailman merkittävimmistä teollisuuskeskuksista. Kun tuotannon kannattavuus laski 1970-luvulla koko kaupunki muuttui. Ihmisillä on taipumus jäädä murehtimaan, mikä meni pieleen ja kenen vika se on. Donald Trump on ymmärtänyt tämän turhautumisen tunteen oikein hyvin, sanoo Johnstownin alueen kulttuuriperintöyhdistyksen puheenjohtaja Richard Burkert.

Trump onkin luvannut tuoda vanhat tehdastyöpaikat Kiinasta ja Meksikosta takaisin ja vain se painaakin vaakakupissa. Edes naiskannattajia Trumpin naispuheet eivät saa perääntymään.

– Minusta Yhdysvallat on tullut liian poliittisesti korrektiksi. Ihmiset heräävät aamulla ja miettivät, mistä voisivat loukkaantua. Olen yli 60 vuotias enkä jaksa välittää sellaisesta. En ole loukkaantunut. Ei hänen naispuheensa ole minulle iso asia, oikeasti ei ole, Sandy Cullen sanoo. 

– Clinton haluaa viedä aseemme ja me emme siihen suostu. Trump joskus innostuu liikaa, mutten usko, että hän tarkoittaa kaikkea mitä sanoo, Kelly Peters jatkaa.

Trumpin kampanjakoneisto vieraileekin osavaltiossa tiheästi. Vaikka hänen puolellaan ovat Pennsylvanian syrjäseudut ja pikkukaupungit, isommat kaupungit kuten Philadelphia ja Pittsburg kuitenkin vierastavat ehdokasta. Burketin mukaan Trump lupaakin mahdottomia.

– Täällä siivotaan yhä vesistöjä vanhoilta hiiliteollisuuden ajoilta. Trumpin idea tuoda vanhat mallit takaisin, olisi hyvin huono idea, Burkert sanoo.

Trump tarvitsee kutienkin lisää tukijoita, sillä hän on Clintonin jäljessä kannatusmittauksissa. Trumpilla on neljä viikkoa aikaa ryhdistäytyä tai löytää Clintonista vastavuoroisesti jotain uutta paljastettavaa. Ainakin hänellä on innokkaat kannattajat ja myös yön debatti voi olla ratkaiseva.

 


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.