Trumpin Facebook-tili pysyy jäissä kaksi vuotta

Trumpin Twitter-manian nousu ja tuho 1:51
Katso videolta Trumpin kuohuttavimmat tviitit!

Facebook pitää Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin tilin jäädytettynä kahden vuoden ajan, yhtiö kertoi perjantaina.

Yhtiön johdon mukaan Trumpin rikkomukset ovat niin vakavia, että niistä tulee myös seurata vakavin rangaistus, jonka sosiaalisen median uudet säännökset mahdollistavat.

Kun Trumpin kahden vuoden panna loppuu, Facebookin asiantuntijat määrittelevät, onko hänen päästämisensä sosiaaliseen mediaan mahdollista.

– Jos tulemme siihen tulokseen, että yhteiskunnan turvallisuus on edelleen vaarassa, tulemme jatkamaan rajoituksia niin pitkään, kunnes riskiä ei enää ole, kertoi Facebookin viestintäjohtaja Nick Clegg viestissään.

– Tiedämme, että tänään tekemäämme päätöstä tullaan kritisoimaan poliittisen kentän eri laidoilla. Tehtävämme on kuitenkin tehdä päätöksiä, jotka ovat mahdollisimman sopusuhtaisia, reiluja ja läpinäkyviä sekä täyttävät ne vaatimukset, joita valvontalautakunta on meille asettanut, Clegg jatkoi.

Facebookin toimia valvova riippumaton lautakunta totesi viime kuussa, että Facebook toimi oikein jäädyttäessään Trumpin tilin, mutta antoi samalla Facebookille puoli vuotta aikaa perustella, miksi tili oli tarpeen jäädyttää toistaiseksi, ilman määräaikaa.

Trumpin mellakoivat kannattajat valtasivat loppiaisena Yhdysvaltain kongressin Washingtonissa.

Lue myös:

    Uusimmat