Mainos

Trump teetti juhlarahan Kim Jong-unin tapaamisen kunniaksi – nyt rahan arvo romahti

3:36

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin oli määrä tavata Singaporessa ensi kuussa. Trumpin hallinto päätti juhlistaa tapaamista lyöttämällä juhlarahan. Nyt rahan arvo on laskussa. Asiasta kertoo Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Juhlarahaa on voinut ostaa Valkoisen talon lahjatavarakaupasta. Kaupan mukaan juhlarahan "yhdistävä designteema on harmonia".  Alkuperäinen hinta rahalle oli 24,95 dollaria. Nyt rahan hinta on laskenut 19,95 dollariin.

Trump kuitenkin ilmoitti eilen huipputapaamisen peruuntumisesta. Rahaa myynyt lahjatavarakauppa on luvannut, että jos tapaaminen ei toteudu, voi rahan ostanut pyytää kaupalta hyvitystä. Helsingin Sanomat kertoo, että Valkoisen talon vierailijakeskus on jo saanut tiedusteluita hyvityksistä. Tänä aamuna lahjatavarakaupasta ei lehden mukaan vastattu puhelimeen.

Raha voi olla yhä ajankohtainen

Juhlaraha ei kuitenkaan ole täysin vanhentunut. Rahaan on painettu vain vuosiluku 2018 mutta ei tarkkaa päivämäärää. Lisäksi rahassa ei mainita Singaporea. Tapaamisen oli tarkoitus olla 12. kesäkuuta. Nyt raha pysyy yhä ajankohtaisena, vaikka tapaaminen toteutuisikin myöhemmin tänä vuonna.

Viimeksi tänä aamuna tuli tieto, että Pohjois-Korea on sanonut yhä olevansa avoin tapaamiselle. Myös Yhdysvallat on sanonut, että tapaaminen on yhä ajankohtainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.