Trump syyttää järjestöä väkivaltaisista mellakoista – suomalaisasiantuntija tyrmää: "Antifa on hänelle kätevä peikko, jolla hän voi viedä ajatukset todellisesta ongelmasta"

Mielenosoitukset levisivät ympäri Yhdysvaltoja 7:44
Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tukija Maria Annala uskoo, että Trump yrittää siirtää huomion pois todellisesta ongelmasta.

Väkivaltaiset mielenosoitukset ja mellakat riehuvat eripuolilla Yhdysvaltoja ja ulkonaliikkumiskielto on asetettu voimaan jo 40 kaupungissa.

Presidentti Donald Trump sanoi eilen Antifa-järjestön lietsovan väkivaltaisuuksia Yhdysvalloissa ja vaati sen julistamista terroristijärjestöksi.

Ulkopoliittisen instituutin vierailevan tukijan Maria Annalan mukaan Antifa ei ole keskusjohtoinen tai järjestäytynyt organisaatio, eikä sitä sen takia voi kieltää.

MTV:n Uutisaamussa puhuneen Annalan mukaan Trump pyrkii siirtämään keskustelun pois todellisesta ongelmasta eli rasismista

– Antifa on Trumpille ennen kaikkea tämmöinen tosi kätevä peikko. Mörkö, jolla hän voi viedä ihmisten ajatukset muualle tästä todellisesta ongelmasta ja siitä, mitä tosiasiassa tapahtuu, Annala toteaa.

– Trump haluaa esittää tämän niin kuin kyse olisi jostain pienestä porukasta, joka on nyt onnistunut soluttautumaan eri puolille Yhdysvaltoja ja siellä lietsoa tätä väkivaltaa. Se on Trumpin kannalta hyvä teoria ja se vie huomiota pois tästä rasismikeskustelusta. Siitä todellisesta hädästä, mitä monet kokee, mikä on saanut monet ihmiset ihan ruohonjuuritasolta lähtien eikä minkään organisaation sätkynukkeina lähtemään kaduille.

Annalan mukaan kukaan ei ole esittänyt todisteita siitä, että rettelöintien takana olisi juurikin Antifa.

– On toki mahdollista, että erilaiset ryhmät, jotka toivoo ja pyrkii vain sekasortoon yhteiskunnassa, käyttävät tätä tilannetta hyväkseen. Näitä ryhmiä on Yhdysvalloissa sekä äärivasemmistossa että äärioikeistossa, mutta kukaan ei ole pystynyt osoittamaan tämmöistä linkkiä tietääkseni. Ja jos tällaisia todisteita jollakulla on, niin Trump ei ole ainakaan näitä esittänyt.  

Lue myös:

    Uusimmat