MTV Uutisten kirjeenvaihtaja: Trump otti oudon salaliittoteorian aseekseen Bidenia ja mielenosoittajia vastaan – syyttää "hämäriä voimia"

Trump sai kritiikkiä vierailustaan Kenoshassa – tapasi paikallisia poliiseja, mutta ei ammutun tummaihoisen perhettä 2:14
Katso videoraportti: Trumpille kritiikkiä vierailustaan Kenoshassa – tapaa paikallisia poliiseja, mutta ei ammutun tummaihoisen perhettä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tehnyt tulenaran vierailun Wisconsinin Kenoshaan. Kansa on ollut kaupungin kaduilla sen jälkeen, kun poliisi ampui mustaihoista Jacob Blakea selkään.

Trumpin on tarkoitus tutustua levottomuuksissa syntyneisiin vahinkoihin ja tavata paikallisia poliiseja.

Vierailu on herättänyt paljon vastustusta, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

– Trump ei ole suostunut tuomitsemaan omien kannattajiensa lietsomaa väkivaltaa näissä protesteissa, vaan hän on puolustanut sitä, Karppinen kertoo.

Trump on muun muassa puolustanut nuorta kannattajaansa, joka tappoi kaksi ja haavoitti yhtä Wisconsinissa. Hän on myös puolustanut kannattajiaan, jotka ovat käyttäneet pippurisumutetta Oregonin Portlandissa rasisminvastaisia protestoijia vastaan.

– Trump on tuominnut vain sen toisen puolen, ja juuri siksi Wisconsinin kuvernööri pelkää, että Trumpin vierailu lietsoo eripuraa entisestään.

“Hämärät voimat” protestien takana

Trump on mennyt jopa niin pitkälle, että hän on alkanut levittää oikeiston suosimaa salaliittoteoriaa siitä, että nyt leviävien mielenosoitusten taustalla olisi joitain “hämäriä voimia”.

– Tämä on oikeiston käyttämä salaliittoteoria. Nyt istuva presidenttikin sitä käyttää, Karppinen sanoo.

– Teoria menee näin, että rikollisjengit ja Joe Biden olisivat liittoutuneet keskenään järjestääkseen levottomuuksia kaduille vain vahingoittaakseen istuvaa presidenttiä Trumpia. Mitään todisteita tällaisesta ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat