Trump on valmis lieventämään karanteeneja, vaikka koronavirus leviää maassa vauhdilla: "Yhdysvallat on siinä tilanteessa missä Kiina oli kuukausi sitten eli myrskyn keskipisteessä"

10:27
Risto E. J. Penttilän mukaan Trumpin puheiden taustalla on kaksi asiaa: politiikka ja pakko. Katso koko juttu videolta.

Yhdysvalloissa noin 49 000 ihmistä on saanut koronavirustartunnan ja heistä vajaat 600 on kuollut tartunnan seurauksena. 

Financial Times -lehden keräämästä datasta selviää, että vahvistetut koronavirustapaukset ovat lisääntyneet Yhdysvalloissa viidennentoista epidemiapäivän jälkeen nopeammin kuin missään muussa maassa. Tartuntoja on vahvistettu maassa viidennentoista päivän jälkeen jopa enemmän kuin Kiinassa samaan aikaan.

Presidentti Donald Trump on kuitenkin sitä mieltä, että joistain koronavirukseen liittyvistä rajoitteita voitaisiin mahdollisesti alkaa pian luopumaan.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, että tämä on saanut terveydenhoidon ammattilaiset huolestumaan.

Karppisen mukaan suojavarusteet, hengitysvälineet ja sairaalakapasiteetti ovat toistaiseksi riittäneet, mutta eivät riitä enää kauaa.

– Hyvin hankalat viikot, ellei jopa kuukaudet ovat varmasti edessä, Karppinen summaa tilannetta New Yorkista.

Yhdysvallat myrskyn silmässä

Trump on korostanut tuoreissa puheissaan myös sitä, että maan talous saadaan häneen mukaansa pian taas jaloilleen.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä on tästä kuitenkin toista mieltä.

– Yhdysvallat on siinä tilanteessa missä Kiina oli kuukausi sitten eli myrskyn keskipisteessä, hän toteaa.

Penttilän mukaan Trumpin puheiden taustalla on kaksi asiaa: politiikka ja pakko.

Penttilä uskoo, että tässä vaiheessa Trump laittaa vielä talouden kaiken muun edelle. Mikään maa ei kuitenkaan hänen mukaansa pysty kauaa jatkamaan siinä tilanteessa missä Yhdysvallat nyt on.

– Jossain vaiheessa pitää pyörien uudelleen alkaa pyöriä ja tämä on itseasiassa ihan fiksua ajattelua, Penttilä toteaa.

– Mutta Trump sanoo sen heittona ilman sitä, että balanssissa kuitenkin ihmishenget on tärkeämpiä kuin talous. Niin se vaikuttaa yhtä huonolta johtajuudelta kuin mitä olemme nähneet tähän saakka, Penttilä sanoo.


Juttua muokattu klo 19.50: päivitetty tartunnan saaneiden ja kuolleiden määrä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.