Financial Times: Koronaviruksen leviämisestä huolestuttava tieto – vahvistetut tapaukset USA:ssa lisääntyvät nyt nopeammin kuin missään muualla

2:09
Videolla kerrotaan Italian lohduttomasta koronavirustilanteesta.

Financial Times on selvittänyt, kuinka nopeasti koronavirus on levinnyt kussakin maassa sen jälkeen, kun maan sadas tartunta havaittiin. Tällä hetkellä koronavirus leviää nopeasti Yhdysvalloissa ja Espanjassa.

Financial Times -lehden keräämästä datasta selviää, että vahvistetut koronavirustapaukset ovat lisääntyneet Yhdysvalloissa viidennentoista epidemiapäivän jälkeen nopeammin kuin missään muussa maassa. Tartuntoja on vahvistettu maassa viidennentoista päivän jälkeen jopa enemmän kuin Kiinassa samaan aikaan.

Havainnollistus osoittaa, että koronavirus alkoi levitä Yhdysvalloissa hitaammin kuin Kiinassa. Kiina aloitti kuitenkin jo ensimmäisten epidemiapäivien aikana rajut rajoitustoimet epidemian hidastamiseksi.

Vaikka koronavirustapauksia on Kiinassa tähän mennessä määrällisesti eniten, taudin leviäminen maassa alkoi hidastua merkittävästi viidennentoista epidemiapäivän jälkeen. Taudin leviäminen Yhdysvalloissa ei ole datan mukaan taittumassa.

Katso Financial Timesin esitys täältä.

Financian Timesin esitys havainnollistaa myös Euroopan koronavirustilannetta. Vaikka määrällisesti eniten tartuntoja on vahvistettu Italiassa, tauti leviää Espanjassa nopeammin kuin missään muussa Euroopan maassa.

Italia aloitti koronavirukseen liittyvät rajoitustoimet viidennentoista epidemiapäivän jälkeen, jolloin taudin kasvu hidastui. Espanjassa rajoitustoimet eivät ole hidastaneet epidemian kulkua vastaavassa määrin.

Katso uusimmat tiedot koronaviruksen leviämisestä Suomessa täältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.