Trump jättää virkansa pohjalukemissa – viime aikojen tapahtumat pudottivat kannatuksen 29 prosenttiin

0:58
Trump ei aio osallistua Bidenin virkaanastujaisiin

Joe Biden nousee Yhdysvaltain presidentiksi 20. tammikuuta. Presidentti Donald Trumpin kerrotaan poistuvan Valkoisesta talosta vähin äänin edellisenä päivänä. 

Trumpin myrskyisästä presidenttikaudesta huolimatta hänen kannatuksensa on pysynyt hyvissä lukemissa. Nyt ajatushautomo Pew Research Centerin teettämässä tutkimuksessa luvut ovat pudonneet: vain 29 prosenttia kansalaisista on enää tyytyväinen hänen tapaansa hoitaa presidentin tehtäviä. 

USA Todayn mukaan lukema on hänen kautensa alhaisin ja se on laskenut yhdeksän prosenttia elokuusta. 

Tutkimuksessa selviää myös, että 68 prosenttia amerikkalaisista ei enää halua nähdä Trumpia poliittisissa tehtävissä. 

Mellakoilla suuri merkitys

Viime viikon tapahtumat Washingtonissa olivat monelle viimeinen pisara: moni ennen Trumpia kannattanut ei ole voinut hyväksyä väkivaltaista mellakointia ja sitä, ettei presidentti puuttunut väkivaltaan. 

52 prosenttia tutkimukseen osallistuneista on sitä mieltä, että Trump on paljon vastuussa kongressin tapahtumista. 23 prosenttia ajattelee, että hän on ainakin jollain tavalla vastuussa. 24 prosenttia on sitä mieltä, että Trump ei ole vastuussa mellakoista millään tavalla. 

Joe Bidenille tutkimus oli jonkin verran positiivisempi. Kuusi kymmenestä amerikkalaisesta pitää Bidenin poliittisia suunnitelmia presidenttinä hyväksyttävinä. Noin puolet uskoo hänen parantavan asioita ja yksi neljäsosa uskoo hänen pahentavan asioita. Yksi neljäsosa uskoo, että presidentin vaihdoksella ei ole juurikaan merkitystä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja