Mellakoista paljastuu uusia piirteitä: Mike Pence oli hyvin lähellä protestoijia, poliisi meinattiin ampua omalla aseellaan

2:31
Katso historiallinen hetki: Mike Pence julistaa Joe Bidenin presidentinvaalien voittajaksi kongressissa

Washingtonin mellakoista on nyt yli viikko. Valtava määrä ihmisiä on pidätetty ja FBI on työllistetty tutkinnan vuoksi. Kaaoksen tunneista paljastuu päivittäin uusia seikkoja. 

Poliisi nimeltä Michael Fanone on nyt kertonut medioille siitä, mitä kongressin sekasorrossa tapahtui. Paikalla oli liian vähän poliiseja protestoijiin nähnen ja lainvalvojat jäivät alakynteen. 

Fanone kertoo maanneensa kongressin lattialla loukkaantuneena, kun joukko ihmisiä alkoi riisumaan häntä poliisin varusteista. 

Fanonen niskaan käytettiin hänen omaa sähkölamautintaan. Tämän jälkeen hän kuuli karmivat sanat: 

– Tappakaa hänet hänen omalla aseella!

Fanone kertoo kongressin hyökkäyksen olleen hänin pahin painajaisensa ja hirvein hetkensä poliisina. 

– Muistan ajatelleeni, että ainoa vaihtoehtoni on yrittää vedota inhimillisyyteen. Huusin toistuvasti, "minulla on lapsia!"

Se näytti toimivan, koska Fanone on hengissä. 

Osa mellakoitsijoita kerääntyi Fanonen ympärille ja suojeli häntä siihen saakka, kunnes apu saapui. 

– Kiitos paljon, mutta haistakaa v*ttu että olitte edes siellä, Fanone tiivistää tunteensa CNN:lle.

Vaarallinen tilanne Pencelle oli lähellä

The Washington Post puolestaan kertoo, että varapresidentti Mike Pence olikin paljon lähempänä vihaista väkijoukkoa kuin aiemmin tiedettiin. 

Pence evakuoitiin rakennuksesta vasta kello 14.30 paikallista aikaa, jolloin mellakoitsijat olivat jo sisällä. Poliisi yritti houkutella protestoijia pois senaatin ovilta vartin yli kaksi. Tuolloin istunto oli vielä käynnissä. 

Pence evakuoitiin vasta, kun protestoijat olivat olleet rakennuksessa jo 14 minuuttia. 

Suuri osa protestoijista oli vihanen Pencelle, koska tämä oli mukana istunnossa varmistamassa Joe Bidenin vaalivoittoa kongressissa. 

Kongressista julkaistuilla videoilla kuuluu, kuinka ihmiset huutavat: 

– Missä on Mike Pence?

– Hirttäkää Pence!

Vain muutana minuutti sen jälkeen kun Penceä ja hänen vaimoaan Karenia ja tytärtään Charlottea lähdettiin viemään turvaan, väkijoukko pääsi portaita ylös tasanteelle, josta olisi päässyt senaatin tiloihin. Paikalla ollut poliisi Eugene Goodman lähti harhauttamaan joukkoa toiseen suuntaan. 

Tässä vaiheessa Pence oli perheensä kanssa piilossa, vain noin kolmenkymmenen metrin päässä protestoijista. Jos mellakoitsijat olisivat päässeet tasanteelle vain sekunteja aiemmin, he olivat nähneen varapresidentti Pencen. 

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja