Trump antoi ymmärtää, että ilman lääkitystään hän olisi käynyt lähellä kuolemaa

3:01
Trump kuvaili koronaoireitaan Fox Nesin haastattelussa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump antoi perjantaina ymmärtää, että ilman lääkitystään hän olisi käynyt lähellä kuolemaa koronavirusta vastaan kamppaillessaan.

Presidentti kommentoi asiaa konservatiivisen radiojuontajan Rush Limbaugh'n radio-ohjelmassa. Trump piti selviämisensä syynä saamaansa kokeellista yhdistelmälääkettä, jota hän kuvaili "parannuskeinoksi".

Trumpin mukaan lääkärit olivat myöhemmin kertoneet hänelle, että hän oli ollut menossa kohti "pahaa vaihetta".

–  Tiedät, mitä se tarkoittaa, presidentti sanoi.

Trump kuvaili lääkitystä "paremmaksi kuin rokote".

Trumpin terveydentilasta on ollut julkisuudessa epävarmuutta, sillä Valkoisen talon edustajat ovat kieltäytyneet vastaamasta moniin perustavanlaatuisiin kysymyksiin.

Toistaiseksi on yhä epäselvää, milloin Trump sai tartuntansa. Yhdysvaltalaismedian mukaan hallinnon edustajat eivät ole paljastaneet, milloin Trumpille tehtiin viimeinen negatiivisen tuloksen antanut koronatesti.

Trump kaavailee puhetilaisuutta

Trump kaavailee lauantaiksi Valkoisessa talossa järjestettävää puhetilaisuutta, kertovat muun muassa CNN ja uutistoimisto AFP. 

CNN:n hallintolähteen mukaan tilaisuuteen on kutsuttu satoja ihmisiä, joille presidentin on määrä pitää puhe parvekkeelta. Puheen teemaksi on kerrottu laki ja järjestys.

Lauantain puhetilaisuus olisi Trumpin ensimmäinen yleisötilaisuus sitten tartunnan julkistamisen. Valkoisen talon lääkärin aiemmin antaman arvion mukaan virustartunnan saaneen presidentin olisi todennäköisesti turvallista osallistua julkisiin tilaisuuksiin lauantaista lähtien.

Lääkärit eivät ole vielä vahvistaneet sitä, ettei Trump voi enää tartuttaa virusta. Yhdysvaltain korkea-arvoisin koronavirusasiantuntija Anthony Fauci kommentoi uutiskanava CBS:lle olevansa kuitenkin varma siitä, etteivät presidentin lääkärit päästä tätä esiintymään, jos tartuntavaara on.

– Voin vakuuttaa, että he testaavat (presidentin) ennen hänen päästämistään ulos, Fauci sanoi.

Trumpin on määrä myös pitää kampanjatilaisuus Floridassa maanantaina, kertoo Guardian. Istuvan presidentin vaalikampanja on ollut käytännössä jäissä Trumpin päädyttyä kolmeksi päiväksi sairaalahoitoon koronaviruksen vuoksi. Tartunta osui kriittiseen ajankohtaan, sillä marraskuun alun presidentinvaaleihin on alle kuukausi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja