Trump palasi koronaviruspresseihin synnyttämänsä kohun jälkeen – kielsi vastuunsa desinfiointiainetapausten kasvusta: "En voi kuvitella miksi"

Yhdysvalloissa presidentti Trump on tyrmistyttänyt lausunnoillaan käsidesistä suonensisäisenä puhdistusaineena 1:57
Nämä Trumpin puheet synnyttivät kohun. Asiantuntijat pitävät näitä kommentteja hengenvaarallisina – katso video.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump palasi maanantaina paikallista aikaa median eteen päivittäiseen koronavirustiedotustilaisuuteensa. Trumpin pressitilaisuudet ehtivät olla pari päivää tauolla sen jälkeen kun presidentti oli tviitissään kyseenalaistanut niiden mielekkyyden.

Aiheeseen palattiin myös maanantaina toimittajien kysyessä presidentin vastuuta siitä, että lausunnon jälkeen joidenkin ihmisten on kerrottu väärinkäyttäneen desinfiointiaineita.

Esimerkiksi Marylandin republikaanikuvernööri Larry Hogan kertoi sunnuntaina uutiskanava CBS:n haastattelussa osavaltiossaan satojen ihmisten kysyneen puhelimitse neuvoa siihen, voisiko desinfiointiaineen injektoinnista tai nielemisestä todella olla apua koronavirusta vastaan.

Trumpilta kysyttiin nyt sekä desinfiointiainetapausten kasvusta että hänen vastuustaan siinä.

– En voi kuvitella miksi, Trump vastasi ensimmäiseen kysymykseen.

Hän myös kielsi ottavansa vastuuta asiasta, uutiskanava CNN kertoo.

Trumpin torstainen lausunto sai monet lääketieteen asiantuntijat muistuttamaan, että desinfiointiainetta ei pidä missään tapauksessa injektoida ihmiseen.

Trump tyrmäsi huolet marrasvaalien siirrosta

Trump sanoi kysyttäessä myös, että hän ei ole siirtämässä marraskuun alun presidentinvaaleja. Asiaa on spekuloitu erityisesti sen jälkeen, kun demokraattien nimitystä vaille varma presidenttiehdokas Joe Biden sanoi viime viikolla, että Trump saattaa yrittää siirtää vaaleja.

CNN:n mukaan presidentti ei yksin voi päättää vaalien siirtämisestä, vaan siihen tarvittaisiin kongressin hyväksyntä. Asia on joka tapauksessa huolestuttanut demokraattipuoluetta.

Yhdysvalloissa jo noin 56  000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Luku on korkein maailmassa. Maailman koronavirustilannetta seuraavana Worldometer-tilastosivuston mukaan Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohden kuollut virukseen 171 ihmistä. Suomessa vastaava suhdeluku oli tiistaiaamuna 35.

Lue myös:

    Uusimmat