Bidenin ja Trumpin ensi viikon vaaliväittely on peruttu – molemmat silti aikeissa esiintyä tahoillaan

3:01
Trump kuvaili koronaoireitaan Fox Nesin haastattelussa.

Yhdysvalloissa vaaliväittelyiden järjestäjät ovat peruneet ensi viikolle suunnitellun presidentinvaaliväittelyn, kertovat useat kansainväliset mediat. Väittely oli alun perin tarkoitus järjestää Floridan Miamissa.

Presidentti Donald Trumpin koronavirusdiagnoosin jälkeen väittely suunniteltiin järjestettävän virtuaalisesti, mutta Trump kieltäytyi osallistumasta tällaiseen väittelyyn. Uutistoimisto AFP:n mukaan Trump sanoi, ettei aio haaskata aikaansa virtuaaliväittelyyn. 

CNN:n mukaan molemmilla ehdokkailla on vaaliväittelylle vaihtoehtoisia suunnitelmia. Demokraattien ehdokas, entinen varapresidentti Joe Biden aikoo esiintyä ABC-kanavalla. CNN:n tietojen mukaan Trump neuvottelee esiintymisestä NBC-kanavalla.

–  Molemmat kandidaatit ovat ilmoittaneet vaihtoehtoisista suunnitelmista päivälle, vaaliväittelystä vastaava komissio sanoi lausunnossaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

–  Nyt on selvää, että väittelyä ei ole lokakuun 15. päivä.

Komissio keskittyy viimeiseen väittelyyn

Komissio kertoi Guardianin mukaan, että se keskittyy nyt 22. lokakuuta järjestettävän väittelyn organisointiin. Se on määrä järjestää Tennesseen Nashvillessa. Komissio kertoo verkkosivuillaan olevansa yksityinen ja puolueeton organisaatio, jota johtaa riippumaton hallintoneuvosto.

Ensi viikolle kaavaillussa väittelyssä ehdokkaiden oli määrä ottaa vastaan kysymyksiä yleisöltä, ja viimeisessä vaaliväittelyssä ehdokkaiden on ollut tarkoitus asettua selkeämmin toisiaan vastaan.

Turvaväliä pitäneet republikaanien ehdokas Trump ja demokraattien Biden kohtasivat kasvokkain ensimmäisessä vaaliväittelyssä yli viikko sitten. Muutamaa päivää väittelyn jälkeen julkisuuteen kerrottiin Trumpin koronavirustestin positiivisesta tuloksesta.

Väittely yltyi suorastaan kaoottiseksi. Tämän jälkeen Yhdysvalloissa pohdittiin, miten väittelyssä voitaisiin ehkäistä muun muassa päälle puhumista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja