Trilleriä pukkaa: Kärpillä ja Tapparalla hyvät saumat jatkoon – CHL:ssä mahdollisuus myös historialliseen suomalaiskatastrofiin

Kärpät joutuu kovan paikan eteen CHL-kaukalossa! Tappio Skellefteålle tietäisi putoamista turnauksesta – päävalmentaja Mikko Manner:"Koitamme esiintyä niin, että fanit voisivat olla meistä taas ylpeitä" 9:32
Päävalmentaja Mikko Manner kommentoi Kärppien tilannetta lohkovaiheen päätöksen alla.

Jääkiekon CHL:ssä nähdään jännittävä lohkovaiheen päätöskierros. Suomalaisseuroista Kärpillä ja Tapparalla on hyvät mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan, Pelicansin jatko vaatisi miltei ihmettä ja HPK on varmasti ulkona. Mahdollista on nähdä ensimmäistä kertaa CHL:n historiassa sellainenkin tilanne, ettei pudotuspeleissä nähtäisi yhtään suomalaisjoukkuetta.

CHL-ottelut tällä viikolla C Morella:

Tiistai 15.10:
Klo 18.30: Kärpät–Skellefteå, C More Sport 1
Klo 18.50: Yunost Minsk–Pelicans, C More Sport 2
Klo 20.20: Rungsted–HPK, C More Max

Keskiviikko 16.10:
Klo 18.50: Tappara–Frisk Asker, C More Sport 1

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Kärpät pelaa tiukassa lohko E:ssä. Kärjessä on oululaisten tiistainen vastustaja Skellefteå AIK kymmenellä pisteellä. Kärpät on pisteen päässä toisena, ja myös Bern väijyy jatkopaikkaa piste Kärppien perässä.

Kärpät varmistaa jatkopaikkansa, jos se voittaa kotonaan Skellefteån. Viikko sitten Skellefteå kukisti oululaiset kotonaan 2–0.

Tapparalla samanlainen tilanne

Tappara varmistaisi Kärppien tavoin jatkopaikkansa voitolla lohkovaiheen päätösottelustaan. Tappara kohtaa kotonaan Norjan mestari Frisk Askerin, jonka tamperelaiset kukistivat viikko sitten vieraissa 3–1.

EHC-Biel Benne johtaa A-lohkoa 12 pisteellä. Tappara on toisena yhdeksällä pisteellä, ja Klagenfurt uhkaa tamperelaisia olemalla tasapinnoissa. Tasapisteissä jatkopaikan ratkaisisivat ensisijaisesti keskinäiset ottelut, ja niissä Tappara on Klagenfurtia edellä.

Pelicansilla liki mahdoton tehtävä

Pelicansin jatkohaaveet ovat miltei olemattomat. Lahtelaiset tarvitsevat lohkovaiheen päätösottelussa Yunost Minskiä vastaan vähintään kahdeksan maalin voiton ja Trinecin pitää hävitä oma ottelunsa Lausannea vastaan.

Pelicans on D-lohkossa viimeisenä eli neljäntenä viidellä pisteellä. Trinec ja Minsk ovat molemmat kahdeksassa pisteessä ja lohkokärki Lausannella on yhdeksän pinnaa.

HPK päättää CHL-kautensa vieraissa

HPK on B-lohkossa kolmantena. Lohkon kärkijoukkueet EV Zug ja HC Pilsen jatkavat varmasti pudotuspelivaiheeseen.

HPK pelaa viimeisen ottelunsa Tanskassa Rungsted Seier Capitalia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat