CHL:ssä tasatilanteet mahdollisia – näistä asetelmista suomalaisjoukkueet jahtaavat jatkopaikkoja

Jääkiekon CHL:ssä pelataan kaksi viimeistä alkulohkokierrosta tällä ja ensi viikolla. Suomalaisjoukkueista TPS:n taival tämän kauden CHL:ssä päättyy varmuudella lohkovaiheeseen. Muilla neljällä joukkueella on mahdollisuus edetä jatkoon.

Pääkuvan videolla HIFK-Bolzano-ottelun huippuhetket.

Tappara ja Kärpät ovat vain pisteen päässä jatkopaikasta, ja voivat ottaa puuttuvan pisteen jo tänään tiistaina. Heillä tilanne on varsin hyvä. JYPillä ja HIFK:lla on sen sijaan hieman kimurantimpi tilanne.

Näin jatkoon menijät ratkeavat:

Tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkeaa keskinäisten kohtaamisten myötä. Mikäli näiden otteluiden pisteet ovat tasan, verrataan joukkueiden maalieroja. Mikäli maalierokin on tasan, astuu kuvaan tehdyt maalit.

MAINOS

Suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut tiistaina:

HIFK – Skellefteå AIK klo 18.50 (C More Sport 2)

TPS – Yunost Minsk klo 18.50 (cmore.fi)

Kärpät – Mountfield HK klo 19.00 (cmore.fi)

Djurgården – Tappara klo 19.20 (C More Max)

HC Lugano – JYP klo 20.35 (C More Sport 1)

Kaikki suomalaisottelut nähtävissä cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

JYPin tilanne on se, että yksi kolmen pisteen voitto vie sen varmuudella jatkoon. Mikäli JYP saa kaksi pistettä kahdesta ottelusta ja esimerkiksi Banska Bystrica voittaa molemmat ottelunsa varsinaisella peliajalla, jää JYP alkulohkoon. Mikäli Banska Bystrica ja JYP päätyvät tasapisteisiin, ratkaistaan jatkoon menijä keskinäisten otteluiden perusteella. JYP voitti molemmat joukkueiden väliset kohtaamiset, joten JYP etenisi jatkoon.

HIFK:n kohdalla tilanne on heikompi. Se kohtaa kahdesti lohkonsa kärjessä olevan ruotsalaisseuran Skellefteå AIK:n. HIFK on lohkossa kolmantena, tasapisteissä toisena olevan HC Bolzanon kanssa. Mikäli Bolzano ja HIFK ovat tasapisteissä jäljellä olevien otteluidenkin jälkeen, etenee Bolzano jatkoon, sillä se voitti joukkueiden väliset ottelut. HIFK:n on siis voitettava edetäkseen jatkoon tai toivottava, että Bolzano menettää pisteitä ja kerättävä itse pisteitä.

Tapparan tilanne on helpompi. Jos tamperelaisseura jää pisteittä jäljellä olevissa otteluissa ja päätyy Storhamarin tai Trinecin kanssa tasapisteisiin, etenee Tappara jatkoon keskinäisten kohtaamisten ja maalieron turvin. Esimerkiksi Storhamar voitti Tapparaa vastaan toisen ottelun 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen, mutta hävisi toisen ottelun 6-1-lukemin. Tapparalla on kuitenkin parempi maaliero ja se etenisi jatkoon tasapiste-tilanteessa. Mutta mikäli Trinec voittaa molemmat ottelunsa varsinaisella peliajalla ja Tappara jää pisteittä, etenee tshekkiläisjoukkue jatkoon.

Kärpät voi päätyä vielä tasapisteisiin Rouenin kanssa, mutta etenisi silti jatkoon keskinäisten kohtaamisen takia.

CHL:n lohkotilanteita voi tarkastella yksityiskohtaisemmin alla olevista sarjataulukoista.

Lue myös:

    Uusimmat