HIFK:n oljenkorsi CHL:ssä säilyi – jatkopaikka vaatii uroteon ja apuja päätöskierroksella

Puolalainen GKS Tychy otti 5-3-kotivoiton italialaisesta HC Bolzanosta jääkiekon CHL:ssä keskiviikkona. Tämä piti HIFK:n jatkohaaveet elossa kilpailun C-lohkossa. 

Pääkuvan videolla huippuhetket HIFK:n tiistaisesta rökäletappiosta Skellefteålle.

Tychyn voittomaalin laukoi Michael Cichy päätöserän puolivälissä. Kyseessä on puolalaisjoukkueiden ensimmäiset pisteet CHL:ssä. 

Jos Kai Suikkasen valmentama Bolzano olisi napannut kamppailusta täyden pistepotin, HIFK olisi ollut varmasti ulkona pudotuspeleistä. Nyt helsinkiläisryhmälle jäi panosta viimeiselle alkulohkokierrokselle, jolla se kohtaa Ruotsin huippuseuran Skellefteån vierasjäällä.

HIFK:n tehtävä ei ole edelläänkään helppo, eikä jatkopaikka ole edes täysin omissa käsissä.  Se tarvitsee päätöskierrokselta enemmän pisteitä kuin Tychyn kotikaukalossaan kohtaava Bolzano. Italialaisjoukkue on keskinäisissä otteluissa HIFK:n edellä eli tasapisteet vievät sen jatkoon. Jos Bolzano ottaa täydet kolme pinnaa, HIFK:n jatkopaikka ei ole mahdollinen.   

Suomalaisjoukkueista jatkopaikan ennen päätöskierrosta ovat varmistaneet Kärpät ja Tappara. TPS on varmuudella ulkona pudotuspeleistä. JYP tappelee lohkonsa toisesta jatkopaikasta Luganon kanssa ensi viikolla. 

CHL:n suomalaisottelut 16.-17. lokakuuta:

Tappara – Djurgården tiistaina klo 18.50 C More Maxilla
JYP – HC Lugano tiistaina klo 18.50 C More Sport 2:lla
Skellefteå – HIFK tiistaina klo 19.25 C More Sport 1:llä
Yunost Minsk – TPS keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 2:lla
Mountfield HK – Kärpät keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 1:llä

Kaikki ottelut myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Alla suomalaisjoukkueiden otteluiden kohokohtia tiistailta.

Lue myös:

    Uusimmat