Trenditukka ilmaiseksi minuutissa? Kampaaja varoittaa ilmiön sudenkuopista

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
Neljä naista lopetti hiusten pesemisen. Katso, miltä hiukset näyttivät yhden, kahden tai neljän viikon pesemättömyyden jälkeen!

Syntyykö trendikäs shag-kampaus minuutissa, jos vain uskaltaa leikata poninhäntänsä poikki? Kampaaja toppuuttelee, ettei villitykseen kannata ryhtyä päätä pahkaa.

Koronapandemian aiheuttamien sulkutoimenpiteiden myötä hiusten leikkaaminen kotona on yleistynyt. Uuden kampauksen luominen omin kätösin on toki terveysturvallista ja säästää rahaa, mutta entä se lopputulos?

TikTokissa leviää villitys, jossa rohkeat käyttäjät leikkaavat itselleen muodikkaan, kasarihenkisesti kerrostetun shag-kampauksen yksinkertaisesti katkaisemalla ylöspäin nostetun poninhäntänsä vaakatasossa poikki.

Tekniikka lupaa luoda takatukan minuutissa ja lopputuloskin näyttää usein tavoitellun mukaiselta. Kampaaja ei kuitenkaan anna suorilta käsin siunausta ilmiölle.

Eräällä kikasta kertovalla videolla on yli kolme miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Eri metodit jättävät tilaa virheille

Kampaaja Jessie Overfield kertoo brittiläiselle Metro-sivustolle, että tekniikka on periaatteessa hyvä. Hän kuitenkin pitää huolestuttavana sitä, että eri videoissa käytetään eri metodia, mikä jättää tilaa virheille.

Hiusten leikkaaminen niiden ollessa sidottuna poninhännälle luo kampaukseen kerroksia, sillä hiuksia kasaantuu eri määriä eri puolilta päätä. Jos ponnari on kuitenkin leikkausvaiheessa kovin kireällä, voi lopputulos olla toivottua epätasaisempi.

Kiharissa hiuksissa on enemmän pelivaraa, sillä niiden rakenne on omiaan piilottamaan virheitä, Overfield kertoo.

Kiharien hiuksien tekstuuri antaa anteeksi pienet leikkausvirheet. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Tämä nainen sai kunnon takatukan. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Varo näitä virheitä

Toisin kuin joillain videoilla nähdään, Overfield ei leikkaisi hiuksia koskaan keittiösaksilla. Jos sellaisilla alkaa hiuksiaan sörkkimään, voi tulla vahingossa vaurioittaneeksi tukkaansa. Myös epätasainen leikkaus ja kaksihaaraiset ovat mahdollisia sivuvaikutuksia.

Overfield suosittelee kotona hiuksiaan leikkaavia ihmisiä perehtymään ammattilaisten tekniikoihin, joita voi löytää netistä. Huolellisuus ja maltti ovat valttikortteja. Kampaajalla hiukset leikataan aina osissa – ei todellakaan yhdellä napsaisulla.

Shag-kampausta tavoittelevan kannattaa leikata hiuksiaan vaakasuoran sijaan pystysuuntaan. Toinen hyvä vinkki on pyytää kaveri henkiseksi tueksi, avuksi ja makutuomariksi.

Kaverilta voi ja kannattaa pyytää apua hiusten leikkaamiseen kotona. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Nappaa videolta ammattilaisen vinkit hiusten kotivärjäykseen:

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06

Lue myös:

    Uusimmat