"Tohtori Bikini" kyllästyi seksistisiin asenteisiin ja julkaisi hätkähdyttävän kuvan – vastaisku kohututkimukselle

Tutkimus väitti lääkäreiden bikinikuvia"epäammattimaisiksi"- vastaiskuna lanseerattiin #MedBikini  0:45
Tutkimus väitti lääkäreiden bikinikuvia "epäammattimaisiksi" – vastaiskuna lanseerattiin #MedBikini. Tällaisia kuvia haasteessa jaetaan!

"Bikinilääkäri" Candice pelasti potilaan hengen bikineissä ja muistuttaa nyt, ettei asu määrittele ammattitaitoa. Artikkelin kuvat eivät sovi herkimmille.

Kerroimme aiemmin erikoisesta tutkimuksesta, joka sai lääkäriyhteisöltä täystyrmäyksen. Selvitys soimasi bikineitä rannalla käyttäviä lääkäreitä "epäammattimaisiksi" ja varoitti, että "asiaton somesisältö" voisi vaikuttaa uraan. 

Vastaiskuna tuloksille lääkärit intoutuivat jakamaan kuvia itsestään sekä ranta- että työasussa tunnisteella #MedBikini, suomeksi "lääkäribikinit". Myös bikinilääkäriksi tituleerattu Candice Myhre otti kantaa asiaan ja julkaisi samalla kuvan, joka voi järkyttää herkimpiä.

"Tohtori Bikini pelastaa henkesi keskellä merta"

Kuvassa Candice pelastaa vedessä onnettomuuteen joutuneen henkilön henkeä uima-asussa.

– Tohtori Bikini pelastaa henkesi keskellä merta, kun vene osuu sinuun, Candice kirjoitti seuraajilleen Instagramissa.

Hän kuvaili julkaisussaan, miten pelasti onnettomuuteen joutuneen, toi tämän rantaan ja jatkoi sitten hoitotoimia ensiavussa; Candice esimerkiksi antoi potilaalle morfiinia ja happea, lensi hänen rinnallaan helikopterikyydissä sairaalaan, tulkitsi röntgen-kuvia ja testituloksia sekä tikkasi ja lastoitti potilasta bikineissään.

– Tässä uutissähke: naislääkärit voivat pukeutua ihan miten haluavat, Candice napauttaa.

– Naislääkärit, hoitajat kaikki terveydenhuollon ammattilaiset voivat käyttää bikineitä, mekkoa tai kirurgin asua. Ne eivät muuta sitä, miten hyviä olemme alallamme. Voimme pukeutua vapaa-ajalla miten haluamme, ja silti pelastaa henkesi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Seksismi on peruttu"

Candicen mukaan seksistiset asenteet "elävät ja voivat hyvin" lääketieteen alalla.

– Emme anna sen pysäyttää meitä, Candice kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että nyt jo takaisinvedetty tutkimus piti naisten bikineitä asiattomina, mutta miesten uima-asuista se ei maininnut mitään. Candicen mukaan hänen isänsä, korkeasti koulutettu sydän- ja verisuoni- sekä rintakehäkirurgi, ei olisi hyväksynyt tutkimusta.

– Ja hän tykkäsi hoitaa puutarhaamme Speedo-uimahousuissa!

Candice huomauttaakin, että seksismistä lääketieteen alalla on aika päästä eroon.

– Nyt on vuosi 2020, ihmiset. Seksismi on peruttu, hän toteaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat