Tre Kronorissa kaikkien aikojen NHL-pelaajavyöry – näin uusi valmentaja siinä onnistui

Ruotsilla oli MM-kisoissa valmiiksi mukana 17 pelaajaa NHL:stä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Nyt Henrik Lundqvistin ja todennäköisesti myös Nicklas Bäckströmin vahvistaessa joukkuetta ennätyslukema nousee entisestään. Uusi päävalmentaja Rikard Grönborg on nopeasti voittanut pelaajat puolelleen.

MAINOS

Kaikki MM-kiekon ottelut
C Morella!

Norja –  Suomi la 13.5. klo 13.15
MTV3-kanavalla klo 13.00
C More Sport 1:llä klo 12.30

Tilaa C More ja aloita katselu heti!

Muun muassa Colorado Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog vastasi MM-kutsuun parin vuoden tauon jälkeen myöntävästi. Hän antaa vuolaat kehut Grönborgille.

– Parin viime vuoden aikana pelaajia ei ole tullut niin paljon kuin pitäisi. Rikard on tehnyt loistavaa työtä valmennustiiminsä kanssa ja näyttänyt olevansa tosissaan ja haluavansa pelaajat kisoihin. Hän on luonut hyvät suhteet kaikkien pelaajien kanssa, mikä on hyvä asia, Landeskog kertoo MTV Sportille.

Carolina Hurricanes oli kultakaivos Tre Kronorille. Joukkueesta tuli peräti neljä pelaajaa kisoihin.

– Meille Carolinassa tehtiin 4-5 vierailua. Joten se on iso juttu, että he pitävät meidät mukana ja kertovat aikaisin haluavansa meidät kisoihin. Silloin ei tule varailtua mitään lomamatkoja, sanoo maalivahti Eddie Läck.

Ruotsin isoimpiin tähtiin kuuluvaa puolustajaa Victor Hedmania ei valittu Sotshin olympiajoukkueeseen, mikä synnytti paljon eripuraa länsinaapurissa. Hänkin tuli mukaan ensimmäisen mahdollisuuden tullen.

– Iso kunnia valmennukselle, että he ovat pitäneet yhteyttä koko kauden ajan. He tehneet selväksi roolimme tässä joukkueessa. Valmennus on selittänyt etukäteen pelitapansa ja mitä jokaiselta pelaajalta odotetaan.

Pelaajat siis antavat Grönborgille ja hänen tiimilleen kunnian maajoukkueen vetovoimasta. Annetaan siis päävalmentajalle puheenvuoro.

– Istuimme alas pelaajien kanssa ja kysyimme, mitä he tarvitsevat tullakseen kisoihin. Olen vahvasti sitä mieltä, että ruotsalaiset ovat ylpeinä edustamassa maajoukkuetta. Kun he tulevat tänne, meidän täytyy pitää huolta siitä, että heitä kohdellaan yhtä hyvin, kuin mihin he ovat tottuneet. Luomme ympäristön, missä heillä on mahdollisuus menestyä.

Ainakaan vielä menestystä ei ole tullut NHL-avuista huolimatta. Ruotsi on kärsinyt isoja maita vastaan tappiot sekä Venäjälle että Yhdysvalloille. Silti: ei NHL-pelaajista jatkon kannalta ainakaan haittaa ole.

Lue myös:

    Uusimmat