Supertähti Henrik Lundqvist palaa Tre Kronorin tolppien väliin, vaikka päätös ei ollut helppo – kuusivuotias tytär laittoi koville: "Kumpi on tärkeämpää, jääkiekko vai perhe?"

Yksi Ruotsin MM-joukkueen kirkkaimmista tähdistä on NHL:ssä New York Rangersia edustava Henrik Lundqivst. Supertähti kertoi vuonna 2017 pelaavansa viimeiset MM-kisansa, mutta hyppää nyt Slovakiassa kaukaloon maailmanmestaruus mielessään. Kisoihin lähteminen ei ollut kuitenkaan helppoa.

37-vuotias Lundqvist on edustanut New York Rangersia jo 14 kauden ajan. Ruotsalainen on ollut viidesti NHL:n tähdistöottelussa ja voitti Vezina Trophyn eli parhaan maalivahdin palkinnon keväällä 2012.

Lundqvist oli nappaamassa Ruotsille olympiakultaa jo vuonna 2006. MM-kulta ripustettiin kaulaan kaksi vuotta sitten, jolloin ruotsalaisvahti ilmoitti, että MM-ura Tre Kronorissa on tullut päätökseen. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Rangers jäi tällä kaudella kauas pudotuspeleistä, joten nälkää jäi. Supertähti ei kuitenkaan malttanut pysyä kaukalosta pois.

– Ajattelin, että edelliset kisat olivat viimeiseni. Sain kuitenkin uuden mahdollisuuden tulla tänne, Lundqvist kertoi Expressenille.

Lundqvist keskusteli perheensä kanssa pitkään siitä, kannattaako Slovakian kisoihin lähteä. Etenkin kuusivuotias tytär laittoi tähtivahdin koville.

– Kävin vaikeimman neuvottelun kuusivuotiaan tyttäreni kanssa. Yritin kertoa, kuinka suurta intohimoa tunnen jääkiekkoa ja työtäni kohtaan myös kauden aikana, vaikka olen paljon poissa. Tytär ei kierrellyt, vaan kysyi suoraan: "Kumpi on tärkeämpää, jääkiekko vai perhe?"

– Kun vastasin perhe, hän ihmetteli "miksi sitten menet sinne (kisoihin)". Se oli hieman lyhytkatseista, sillä meillä on hyvin paljon yhteistä aikaa kesällä. Ei voi koskaan tietää, kuinka monta vuotta minulla on vielä uraa jäljellä. Yritän saada mahdollisimman paljon irti.

Henrik Lundqvist pelasi Ruotsin paidassa viimeksi kaksi vuotta sitten.

Lundqvistin pelireissut ja kiireet ovat toisinaan perheelle kova paikka.

– Keskustelu oli todella intensiivistä kauden lopussa, sillä he olivat ajatelleet, että olisin kauden jälkeen kotona heidän kanssaan. Jääkiekko on kuitenkin iso osa elämääni. Parin vuoden aikana tulee hetki, jolloin olen perheeni kanssa koko ajan.

– Kun on perhettä, tajuaa, kuinka paljon todella matkustaa ja keskittyy jääkiekkoon. Se ei ole aina heille helppoa.

Ruotsi on Brastislavassa pelattavassa MM-kisojen B-lohkossa muun muassa Venäjän kanssa. Tre Kronor aloittaa kisaurakkansa perjantaina Tshekkiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat