Mainos

Nyt Leijona-pomot korvat hörölle – näin Ruotsin MM-kisajoukkue täyttyi NHL-pelaajista

2:47

Ruotsi taistelee tänään MM-kullasta loppuottelussa Sveitsiä vastaan joukkueella, mikä on täynnä NHL-pelaajia. Expressen-lehti selvitti, miksi Ruotsin NHL-pelaajat haluavat taas innolla edustaa maataan, vaikka vielä vähän aikaa sitten pelaajien suusta tuli usein sanat ”Nej tack”.

MAINOS

MM-mitalipelit
sunnuntaina!

Pronssiottelu USA–Kanada klo 16.45 C More Sport 1 (studio 16.00) ja MTV3 (studio 16.30)
Finaali Ruotsi–Sveitsi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3 (studio 20.00)

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla Ruotsi antaa USA:lle kyytiä eilisessä välieräottelussa.

Lehden selvityksen mukaan suurin syy siihen on Ruotsin nykyisen valmentajan Rikard Grönborgin luoma asennemuutos Ruotsin valmennus- ja johtoportaan suhtautumisessa NHL-pelaajia kohtaan.

Siinä missä Ruotsin edellinen päävalmentaja Pär Mårts kehtasi kertoa haastattelussa, ettei edes katso NHL-pelejä televisiosta, niin Grönborg on ottanut NHL-pelaajiin yhteydenpidon ja läheisen suhteen muodostamisen prioriteetiksi yhdessä Ruotsin maajoukkueen General Managerin Johan Garpenlövin ja apuvalmentaja Peter Popovicin kanssa.

Ruotsin maajoukkueen edustajat ovat kauden aikana tiiviisti yhteydessä NHL-pelaajiin. Näin silta Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä on jatkuvasti olemassa ja kynnys MM-reissuille lähtemiselle on madaltunut. Yhteydenpitoa avasi lehdelle NHL-seura Nashville Predatorsin Viktor Arvidsson.

– Grönborg ja muut pitävät meihin yhteyttä ja matkustavat paikan päälle tervehtimään meitä. He ovat usein meihin yhteydessä, Arvidsson kertoi Expressenille.

Viestissä luki: Sinun on pakko tulla tänne!

Ruotsissa asiat osataan hoitaa positiivisen kautta. MM-kisoihin pelaajien houkutteleminenkin tapahtuu valoisasti ruotsalaisella tyylillä.

Arvidsson kertoi, että juuri kun hän oli vasta toipumassa raskaasta pettymyksestä NHL-kauden päätyttyä pudotuspeleissä, alkoi hänen puhelimensa turista viesteistä Tanskasta. Häntä eivät suinkaan houkutelleet MM-kisoihin Ruotsin valmentajat tai joukkuejohto, vaan asialla olivat Ruotsin joukkueen pelaajat.

John Klingberg ja Adam Larsson olivat laittaneet monta pitkää viestiä, että miten mahtava joukkue heillä on kasassa MM-kisoissa ja kuinka paljon ruotsalaisia faneja on peleissä. Sitten viestissä luki: Sinun on pakko tulla tänne!, Arvidsson kertoi Expressenille.

Lehti haastatteli juttuun useita Ruotsin NHL-pelaajia, jotka kokivat säännöllisen yhteydenpidon NHL-pelaajiin tärkeänä asiana. Kyse on pohjimmiltaan arvostuksesta ja huomioimisesta, mikä kantaa nyt Ruotsissa hedelmää.

Kenties Suomessakin Leijonien johtoportaan ja valmennustiimin kannattaisi ottaa rohkeasti mallia länsinaapurista, jotta Suomen NHL-pelaajien suhtautuminen MM-kisoja kohtaan ei olisi niin laimeaa. Tuoreessa muistissa on useiden Suomen NHL-pelaajien kieltäytymiset MM-kisakutsusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.