Kommentti: Leijonien tykki osoittanut vaietun puolen KHL:stä – ”Ei muuten ollut tuollainen laukaus SM-liigassa”

KHL:ää arvostellaan paljon, mutta yksittäiset pelaajat voivat ottaa siellä valtavia harppauksia. MTV Urheilun Marko Leppänen nostaa esille Leijonien Niko Ojamäen esimerkin.

Niko Ojamäki on tiedetty jo pitkään hyväksi pelaajaksi, mutta Suomen EHT-turnaus on viimeistään todistanut hänen huikean kehityksensä.

Ojamäki on ollut aina monikäyttöinen pelaaja, jonka on voinut heittää rooliin kuin rooliin. Tämä kausi on ollut kuitenkin vapauttanut hänestä eliittiluokan maalitykin.

Ojamäki hieman väisteli MTV Urheilun haastattelussa kysymystä laukauksen kehittämisestä, mutta eri parin vuoden takaiseen on valtava.

Kuti lähtee rennosti, asennosta kuin asennosta, kovaa ja tarkasti.

KHL:ssä se on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Vitjazin laitahyökkääjä johtaa koko KHL:n maalipörssiä 19 osumalla.

Se on aikamoinen määrä 27 ottelussa maailman toiseksi kovimmassa sarjassa.

***

Hyvä laukaus on monen asian summa, ja Ojamäki on varmasti löytänyt maillaansa optimaaliset kiertojäykkyydet. Olisiko taustalla kuitenkin sellainen vaiettu asia, että pelaajien erikoisominaisuudet voivat kehittyä KHL:ssä?

KHL:ää pidetään karskien miesten sarjana, jossa matkustetaan ja pelataan paljon. Siellä ulosmitataan aiemmin hankitut ominaisuudet, selviydytään ja tullaan rahasäkit täynnä aikanaan helpompiin sarjoihin.

Kyllä KHL kehittää, mutta ehkä hieman eri tavalla kuin leppoisammat sarjat, joissa taitoja hiotaan paljon harjoituksissa.

KHL:ssä pelkästään pelivaade on niin kova, että pelaajat kehittyvät väkisinkin jos on niin hyvä ja onnekas, että pääsee isoon rooliin. Parhaimmassa tapauksessa pelaajat löytävät kropastaan uusia lihaksia ja hermotus kehittyy.

Jokaiseen laukaukseen on yksinkertaisesti pakko keskittyä, koska jos kudit eivät uppoa, vaihtuu ukko.

– Ei muuten ollut tuollainen laukaus SM-liigassa, sanoi eräs kokenut KHL:ssäkin valmentanut valmentaja Ojamäestä.

***

Ojamäki on nykykunnossa itsestään selvä valinta MM-kisoihin, ja rohkeimmat ovat väläytelleet häntä jopa olympiakoneeseen.

Sinne voi olla tunkua, mutta tuskin Suomen kokonaispanos siitä heikkenisi, jos Ojamäki olisi mukana.

Ojamäki ja seurakaveri Miro Aaltonen muodostavat päävalmentaja Jukka Jaloselle valmiin kaksikon, josta on joka tapauksessa paljon iloa vielä Leijonille.

Ei se KHL ihan pelkkä uhka ole suomikiekolle.

Lue myös:

    Uusimmat