Leijonien luottopakin taklausta tarkasteltiin pitkään videolta – sitten rankaisi Ruotsi

Suomi on avauserän jälkeen tappiolla 0–1 Helsingin EHT-turnauksen päätösottelussa Ruotsia vastaan.

Leijonien puolustajan Petteri Lindbohmin taklaus keskialueella osui ruotsalaishyökkääjän päähän. Tilanteesta vihellettiin rangaistus Suomelle.

Taklausta tarkisteltiin pitkään videolta, kun tuomaristo arvioi, kuuluisiko Lindbohmille isompikin rangaistus päähän kohdistuneesta töötistä. Lopulta kaksi minuuttia todettiin riittäväksi.

Riittävä se oli myös Ruotsille, joka rankaisi jäähyn loppuhetkillä, kun maalin edessä päivystänyt Anton Lander sai napakan syötön Christian Djoosilta ja ohjasi kiekon ohi Jussi Olkinuoran.

Ruotsi johtaa avauserän jälkeen 1–0.

Ensimmäinen 20 minuuttia oli pienoista Tre Kronorin hallintaa, vaikka laukaukset menivätkin tasan 9–9.

Suomi sai erän lopussa ajassa 19.48 vielä kahden minuutin ylivoiman, jota se pääsee jatkamaan toisen erän alussa.