Mainos

Transsukupuolisia prostituoituja värvätään Suomeen – kysyntää riittää

Suomessa on vuodesta 2010 lähtien työskennellyt useita transsukupuolisia prostituoituja. Esimerkiksi Helsingin alueella on poliisin mukaan vakioporukka, johon kuuluu 5–8 prostituoitua.

Ylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingin poliisista kertoo, että transsukupuoliset prostituoidut värvätään Suomeen yleensä ulkomailta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 27-vuotiaan ulkomaalaisen miehen törkeästä parittamisesta.

Oikeuden mukaan mies paritti vähintään viittä transsukupuolista henkilöä viime vuoden toukokuusta joulukuuhun. Kaikki henkilöt ovat alunperin Etelä-Amerikasta, mutta asuvat Euroopassa.

– Näitä tapauksia on ollut jo monta vuotta. Muistaakseni tämä on kolmas syyttäjälle mennyt tapaus parin vuoden sisällä, Eriksson kertoo.

Prostituoidut myivät seksipalveluja helsinkiläisessä asuntohotellissa. Asunnot oli vuokrattu pääosin törkeästä parituksesta tuomitun miehen nimiin.

– Tämä katsottiin törkeäksi paritukseksi, kun kyseessä on noin monta henkilöä. Tässä myös pyrittiin saamaan suurta rikoshyötyä, mies otti 50 prosenttia jokaisesta asiakkaasta, Eriksson kertoo.

Poliisi pystyi osoittamaan, että mies sai 23 000 euroa rikoshyötyä. Hän joutuu maksamaan kyseisen summan valtiolle.

– Tämä on vain osa siitä (kokonaissummasta). Tämä on se mitä me tiedetään ja pystytiin osoittamaan rahasiirroilla, Eriksson sanoo.

Asiakkaita ympäri Suomen

Transsukupuolisille prostituoiduille riittää kysyntää sekä Suomessa, että laajemminkin.

– Tämä on nykyaikaa, ihmiset uskaltavat kokeilla uusia asioita. Kyllä heille riittää asiakkaita. 

Transsukupuolisia prostituoituja on Erikssonin mukaan ympäri Suomea. 

– Isommissa kaupungeissa joka paikassa löytyy halukkaita ostajia.

Poliisin mukaan muun muassa suomalaiset pariskunnat ostavat seksiä transsukupuolisilta.

Ylikonstaapeli kertoo, että 27-vuotiaan tuomitun miehen värväämät prostituoidut olisivat tulleet Suomeen omasta tahdostaan.

– Lähtökohta on se, että Eurooppa on täynnä, täällä on markkinoita. He ovat nyt tänne eksyneet ja täällä on asiakkaita. Tietenkin niin kauan kuin täällä on asiakkaita, jotka maksaa siitä, että he saavat tehdä kaikkea näiden henkilöiden kanssa, niin kyllä he tänne tulevat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.