Romanialaismiestä epäillään tyttöystävänsä törkeästä parituksesta: Mies väittää tulleensa Suomeen vain katsomaan nähtävyyksiä

3:02
Viime vuonna uutisoitiin Euroopan viranomaisten paljastamasta paritusringistä.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi marraskuussa kolmekymppisen romanialaismiehen törkeästä parituksesta epäiltynä. Poliisi epäilee miehen parittaneen romanialaista, noin kolmekymppistä tyttöystäväänsä.

Poliisin mukaan epäilty paritus tapahtui loka–marraskuussa 2021 Helsingissä ja Vantaalla.

– Tässä on taustalla aikalailla peruskuvio. Romanialaisilla on tapa, että Suomeen tulee prostituoitu, jolla on täällä miesparittaja, jota he kutsuvat miesystäväksi tai jonkinlaiseksi elämänkumppaniksi, rikosylikomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisista kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan miesparittaja toimii yleensä eri rooleissa. Hän varaa esimerkiksi majoitustiloja, tekee seksimyynti-ilmoituksia ja vastaa viesteihin.

– Välillä nainen ja mies hankkivat tilan yhdessä, joskus mies etsii sen yksin.

Toisinaan taustalla on myös oikea parisuhde, eikä kyse ole pelkästä paritustoiminnasta.

– Tässä kyseisessä tapauksessa on väitetty, että naisella ja miehellä olisi oikea, muutaman vuoden kestänyt parisuhde.

Tavoiteltu suuria määriä rahaa

Poliisi epäilee miestä törkeästä parituksesta, koska rikoksella on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä ja se on jatkunut kuukauden ajan.

– Puhutaan useista tuhansista euroista. 

Marraskuussa vangittu romanialaismies kiistää rikoksen. Oman kertomansa mukaan hän ei tiedä tällaisesta asiasta yhtään mitään.

– Hän kertoo vain tulleensa Suomeen matkailemaan ja nähtävyyksiä katsomaan, Kortelainen kertoo.

Toiminta alkoi heti Suomeen saavuttua

Naistakin on kuultu tutkinnan aikana. Hän kertoo olleensa mukana omasta tahdostaan eikä häntä ole pakotettu seksin myyntiin.

Poliisin epäilyn mukaan paritustoiminta alkoi heti seuraavana päivänä, kun mies ja nainen olivat saapuneet Romaniasta Suomeen. Seksin myyntiä on tapahtunut sekä Helsingissä että Vantaalla.

– Tämä on romanialaisten parittamiskuvion prototyyppi. Tämän tapauksen lisäksi meillä on kaksi vastaavaa juttua tutkinnassa. Lisääkin löytyisi, kun vain olisi resursseja tutkia, Kortelainen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja